Haluk Pekşen: "Cumhuriyetimiz'in aydınlanma ışığı Karadeniz'de yanmıştır"

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve Beşikdüzü Belediyesi Başkanı Ramis Uzun açıklamalarda bulundu.

Haluk Pekşen: "Cumhuriyetimiz'in aydınlanma ışığı Karadeniz'de yanmıştır"

HABER61 - HABER SERVİSİ

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen katıldığı Trabzon Günleri'nde Haber61 TV mikrofonlarına konuştu.

Pekşen, "Beşikdüzü, Giresun'da Tirebolu ve Ordu'da bir ilçemiz daha Cumhuriyetimiz'in aydınlanma ışığının Karadeniz Bölgesi'nde yandığını gösteriyor. Yitmi yıldır bir arap kültürü, Karadeniz'in kültürünü, folklorunu simsiyah bir örtüye büründürdü. Şimdi sevgili Belediye Başkanımız ile beraber Beşikdüzü'nde yeniden Cumhuriyeti'mizin aydınlanma ışığı yanmıştır. Dürüstlüğü ile saygınlığı ile örnek bir belediye başkanıdır ve Beşikdüzü'nde bambaşka bir Atatürkçülük, Cumhuriyetçilik ışığı yakacaktır. Aydınlanmanın ışığı 100 yıl önce Beşikdüzü'nde yanmıştı, şimdi yeniden yandı. Çağdaş, medeni gençlerin tekrar Beşikdüzü ile Türkiye'ye katkı sağlayacağına inanıyorum. Bundan da eminim, kendisine de başarılar diliyorum." dedi.

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanı olarak seçilmesi süreci hakkında konuşan Peşken, "Ortaya çıkan bir gerçeği ifade etmek istiyorum. 16 Nisan 2017 Referandumu'nda televizyonlarda Türkiye'de ki, seçmen kütüklerine ilişkin yolsuzlukları ve sahtecilikleri kamuoyu ile paylaşmıştım. O gün paylaşılan belgelerle beraber kamuoyunu tatmin edecek bir yanıt veremediler.O gün göstermiştik ki, seçmen kütüklerinde çok sayıda AKP tarafından manipüle edilmiş olan seçmen ve anayasa referandumu doğrudan sandıktan halkın iradesinin dışından sandıktan çıkarılmıştır. Türkiye meşru olmayan bir anayasa ile varlığını devam ettirmeye çalışıyor. Meşru bir anayasanın olmadığı meşrutiyete dayanmayan bir anayasal düzeninde yürümesi mümkün değildir. Son seçimlerde görünen şu ki, Türkiye'nin büyük bir uzlaşmaya ihiyacı var. Siyasal yelpazenin her tarafından herkes toplumu kucaklamak istiyor. Bu ayrıştırıcı dilden herkes bıktı. İnsanlar moralleri düzelsin, yüzleri gülsün istiyorlar. 17 gündür insanlar sokakta yürürken birbirlerine daha mutlu, umutlu bakıyor. Çünkü tünelin ucundaki ışık gibi görüyorlar. 31 Mart'ta şu görüldü ki, artık insanlar demokrasiyi biri gelsin kurtarsın demenin alemi yok. Asker gelir kurtarır, yargıç gelir kurtarır artık yok... Eğer kurtarılacak bir demokrasi varsa bunu sivil toplum kurtarır. Vatandaş sandığa gidecek, güçlü bir şekilde demokrasiyi inşa edecek. Şunu tarihe geçecek bir not olarak görüyorum: 31 Mart Türkiye'nin sivil demokrasisi adına bir milattır. Bundan sonra kolay kolay sivil toplum, baskılara, yıldırmaya boyun eğmeyecektir. Bundan sonra heryerde sivil toplum kararlı bir şekilde itiraz edebilecektir." ifadelerini kullandı.

Beşikdüzü Belediyesi Başkanı Ramis Uzun ise, "Sayın vekilimize özellikle teşekkür etmek istiyorum.Trabzon Günleri büyük bir coşku ile devam ediyor. Bizde ilçemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Hemşerilerimizle ve Türkiye'nin her yerinden gelen vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Burada aşırı bir yoğunluk var." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber