Hakkari’nin zirvesinde halaylar çekildi, horonlar oynandı

Trabzon Artvinliler Derneği himayesinde gerçekleştirilen ''Trabzon'dan Hakkari'ye Selam Getirdik'' projesi kapsamında Hakkari'ye gelen heyet, şehrin yüksek kesiminde önce horon tepti sonra da halay çekti.

Hakkari’nin zirvesinde halaylar çekildi, horonlar oynandı

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğünün desteklediği, Trabzon Artvinliler Derneği himayesinde gerçekleştirilen ''Trabzon'dan Hakkari'ye Selam Getirdik'' projesi kapsamında Hakkari'ye gelen heyet, şehrin yüksek kesiminde önce horon tepti sonra da halay çekerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Aralarında gazeteci, sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş adamlarının da bulunduğu 20 kişilik heyet ilk olarak Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Akbıyık, misafirlerine kentin tarihi, kültürü ve coğrafyası ile ilgili bilgiler verdi. Vali Akbıyık, burada yaptığı konuşmada, Hakkari'nin tarihinin en huzurlu dönemini yaşadığını söyledi.

Kentin eskilerde kötü imajla tanındığını ancak buraya gelenlerin böyle bir imajın olmadığını gördüklerini vurgulayan Akbıyık şunları aktardı:

''Allah'a şükür bir terör olayı ya da bir güvenlik sıkıntısı yok. Bazen bir takım olaylar oluyor ancak bunlar ya sınır ötesinde ya da sınırda oluyor. Hakkari il ve ilçe merkezlerinde bir sıkıntı yok. Hakkari tarihinin en huzurlu dönemini yaşıyor. Şehrin görülmesi gereken çok güzel yerleri var. ''

Hakkari'nin 343 kilometrelik sınır hattına sahip olduğunu belirten Vali Akbıyık şöyle devam etti:

''113 kilometre İran, 230 kilometre de Irak ile sınırımız bulunuyor. Dolayısıyla güvenlik biraz daha öne çıkıyor. Özellikle coğrafya o bölgelerde çok kötü, aşırı dağlık. Terör örgütü bundan faydalanıyor. Ama sınırları askerimiz, jandarmamız ve polislerimizle en iyi şekilde tutuyoruz. Türkiye'nin güvenliği ciddi anlamda Hakkari'de geçiyor. Burayı iyi tutamazsak memleketin huzuru bozulur.''

İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi, Vali Akbıyık'a Trabzonspor forması hediye ederek, gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Heyet daha sonra Biçer Mahallesinde bulunan Meydan Medresesi’ni ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Külekçi, Hakkari'de bulunmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek ''İçişleri Bakanlığı himayesinde uzun zamandır hayata geçirilen çokta olumlu bir geri dönüşü olan kardeş şehirler buluşması kapsamında Karadeniz'den Güney ve Doğu Anadolu'nun farklı bölgelerine ziyaretlerimiz oldu. Bugünde Trabzon'dan aralarında basın mensuplarının da olduğu 20 kişilik heyet ile Hakkari'ye geldik. Amacımız daha fazla insanın Hakkari'yi tanımasını ve daha çok insanın buraya gelmesini, bölge halkı ile buluşmasını sağlamaktır. Buraya gelen arkadaşlarımız gittiklerinde ailelerine, yakınlarına, arkadaşlarına Hakkari'yi anlatacaklar. Gazete sayfalarında Hakkariyi tanıtacaklar. Dolayısıyla Hakkari ve Karadeniz arasında bir kardeşlik, gönül köprüsü oluşacak. Birbirimizi daha iyi tanıyacağız'' diye konuştu.

Daha sonra kent merkezine 5 kilometre mesafede bulunan Bay Köyü zirvesinde şehri kuş bakışı izleyen heyet, burada horon ve halay çekerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Polis Özel Harekat Kontrol Noktasını da ziyaret eden heyet, Şube Müdürü Şaban Bayar ile bir süre sohbet ederek Trabzonspor atkısı hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber