Hakçalı Baba Devlet Hastanesi kendini yeniliyor

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, yaptığı yenilikler ile kendini yeniliyor.

Hakçalı Baba Devlet Hastanesi kendini yeniliyor

Haber61 - Haber Servisi

Trabzoın’un Akçaabat İlçesinde bulunan ve bölgeye hizmet eden Haçkalı Baba Devlet hastanesi, pandemi döneminde de yaptığı yenilikler ve değişikliklerle dikkat çekti.

Sadece Akçaabat’tan değil çevre ilçelerden ve merkezlerden gelen Koronavirüs hastalarına da hizmet veren hastane, enfeksiyon kontrol komitesinin bilgisi dahilinde 5. ve 6. Katta, Covidli hastalar için ayrılan izolasyon servislerinde gerekli her türlü bulaş engelleyici önlemler alınarak tedaviler sürdürüyor. Yine bulaşma riskini minimuma indirmek amacıyla acil servis ve poliklinik alanlarında covid veya covid şüpheli hastalar için ayrı alanlar oluştuldu ve buraya personeller görevlendirildi. Geniş kapalı alanları ve otel konforunda tek kişilik odalarıyla hizmet veren Akçaabat Hastanesinde normal hasta tedavi ve ameliyat hizmetleri de devam ediyor.

Hastaların normal poliklinik ve tedavi hizmetleri hekim randevu sisteminden (MHRS) alınacak randevular yoluyla devam ederken, eksik olan bazı branşlarda İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı görevlendirmelerle şu an için hizmet verilmesine engel bir uzman hekim eksikliği de kalmamıştır.

Sadece içi değil dışı da…

Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde sade iç üninetelkerde değil dış mekanlarda da çalışmalar var. 2011 yılından beri yeni yerinde hizmet veren hastanenin park ve bahçe alanlarında daha önce yapılan iyileştirmelere yenileri eklendi. Kurum yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonrasında Karayolları Bölge Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler daire başkanlığı ve Akçaabat Belediyesinden alınan malzemeler hastane teknik ekiplerince en iyi şekilde değerlendirildi. Acil servis önünde bahçe içindeki açık alanda hasta yakınları için dinlenme alanları, psikiyatri servisi için hobi bahçesi ve açık otopark alanında bahçe peysaj çalışmaları yapıldı. Hasta yakınları ve personel tarafından da bu durum memnuniyetle karşılandı. Hastane yönetimi destek olan kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber