"Hafif raylı sistem Trabzon trafiğini rahatlatır"

Mustafa Yaylalı Hafif Raylı Sistem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Hafif raylı sistem Trabzon trafiğini rahatlatır"
Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, “Hafif Raylı Sistem projesinin Trabzon trafiğinin büyük bölümünü alacağını düşünüyorum” dedi.

Başkan Yaylalı Haber61 TV’de yayınlanan ‘Trabzon Gündeminin Şifreleri’ programının konuğu oldu.

Yaylalı, hafif raylı sistemin Trabzon için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi; “Proje Yomra Akçaabat yapılacak ancak ilk etap Akçaabat’tan Üniversite ve havaalanı bağlantısı yapılacak. Biz Of - Beşikdüzü arasının projelendirilmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu kentin planlamasına da katkı sağlayacaktır. Bu proje Belediye bütçesi ile yapılamayacağı için mutlaka kredilendirilecektir. Of-Beşikdüzü arası projenin büyüklüğü bakımından daha kolay kredi alabileceğini düşünüyoruz. Trabzon için çok önemli bir adım oldu. İnşallah hem projesinin hem de yapıldığını görürüz. Trabzon trafiğini büyük bölümünü alır diye düşünüyorum."

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

UZUNGÖLLER’İMİZİ ARTIRMALIYIZ

"Arap yatırımcı ile Arap turisti ayırmak lazım. Şunu iyi okumak lazım. “Araplar Trabzon’a neden geliyorlar” Bunu kendi içimizde çözebilirsek ilerisi için çok iyi işler yapabiliriz. Uzungöl’ün şimdiki durumu için kötü diyoruz. Ama bu haliyle bile çok sayıda turist çekiyor. Biz Uzungöller’imizin sayısını artırmalıyız. Çakırgöl projesinde değişiklik yapıldı. Bir yol vardı milli parkın içinden vurulan şimdi o değişti başka bir güzergahtan çıkılıyor. Bu proje çok önemli bir projedir. Buralar Trabzon’a çok şey katar. Biz Trabzon’un adını değil doğasını pazarlıyoruz. Birde Trabzon’u turizm konusunda tek başına düşünmemek gerekiyor. Santa Harabeleri var Gümüşhane sınırları içinde. Turistleri burada daha fazla tutmak istiyorsak bu çalışmaları da yapmamız lazım."

TRABZON’UN HİKAYESİNİ YAZMAMIZ LAZIM

"Biz turisti Trabzon’a adım attığı anda yönlendirecek bir sistemi kurmamız lazım. Bunu yaparsak Trabzon geleceğini kurtarmış oluruz. Planlama konusunda kentte çok geride kaldığımızı söylememiz gerekiyor. Bizim hızla şehrin geçmişini doğru okuyarak şehrin hikayesini yazmamız lazım. Buçok önemli bir durum. Biz kent olarak sadece konutu düşünüyoruz. Turisti ve yatırımcıyı ayrı değerlendirmek lazım. Kent için bir marka üretilmesi lazım ve denetiminin tamamen sivile bırakılması lazım. Ülkemizde de yapılan yerler var ama tamamen sivile çok bir sistem yok. Bir vatandaş bir sorun gördüğünde bunu iletebileceği bir yapı ve bu yapının siviller tarafından denetlenen bir yapı olması lazım. Yani vatandaşın gördüğü ve bildirdiği bir eksikliğin sonucunu alıp almadığını öğrenmesi lazım. Bir belge üretilmesi Trabzon için üretilen bir logosu olması lazım. Bunu Trabzon Valiliği Belediyeler ile yapması lazım. Turizmle ilgili bu şehirde atılması gereken çok önemli adımlar var. Sorgulayıcı olmamız lazım."

SURİYELİLER BİZİM MİSAFİRLERİMİZDİR

"Bu bölge Müslüman Dilendirmezler Cemiyetini kurmuş bir bölgedir. İnsana insan olduğu için değer veren bir bölgeyiz.1913’de kuruldu. Olandan alıp insanı dilendirmeyecek duruma gelecek kadar yardım eden bir yapı. Suriyeliler bizim misafirlerimizdir. Onları dilendirmeyecek halde tutmak hepimizin görevi. Valilik, Belediyeler ve bütün sivil kuruluşlar bu konuda üzerine düşeni yapması lazım. Ne adım atıyorsak beraber atmamız lazım.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber