Hacısalioğlu’ndan 19 Mayıs mesajı: Ülkemiz yönetim krizi ile karşı karşıya

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’ndan 19 Mayıs mesajı geldi.

Hacısalioğlu’ndan 19 Mayıs mesajı: Ülkemiz yönetim krizi ile karşı karşıya

CHP Trabzon İl başkanı Ömer Hacısalihoğlu 19 Mayıs nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bugün ülkemiz bir ekonomik ve yönetim krizi ile karşı karşıyadır. Ekonomik krizin nedeni de demokrasinden uzaklaşan yönetim biçimidir. Bütün yönetimlerde iktidar partisi varken demokratik ülke olmanın göstergesi de muhalefet partileridir. Partimiz Cumhuriyet Halk Parti’si ülkemizin kurucu ve en köklü partisidir. Halkçı gençlere yönelik politikalar izlemektedir. Büyük baskılara ve karalamalara rağmen, eşitsiz medya koşullarında yasal gelirleri ile mücadele etmektedir.1980 darbesi ile kapatılmış daha sonrasında tekrar açılmıştır. 1980 öncesi politikleşen gençliğin apolitik hale getirilmesi, küresel sermayenin hedefi olan özelleştirme politikalarının uygulanması, o zamanın Rusya’ya hâkim olan rejimin yeşil kuşak yani dini rejimlerle çevrelenmesi için darbe, bu günün koşullarını hazırlamıştır. O günün gençleri de özelleştirme politikalarına karşı halkçı politikalardanyanadır.Ordunun iktidarı, sivilin vesayeti, gençliğin cemaati üzerine inşa edilen sistem, ordunun tasfiyesi ile birlikte çökmüştür. Bugünkü iktidarın koşulları hazırlanmasıdır, artık hedefe ulaşılmıştır.100’lerce üniversitesi olan akademisi, medyası, memuru, emeklisi artık görüşlerini açıklayamamaktadır. Eğitim programlarının içi boşaltılmış, gençlerimiz cemaatlerin kucağına itilmiş, tarihi gerçekler saptırılmıştır.Ülkekaptansız bir gemi gibidir. Gençler için yaşanılmaz hale gelmiş, gençler siyasetteuzaklaştırılmıştır.

Limanlarına mafyanın çöktüğü, Merkez Bankası’nın boşaltıldığı, bankalarının küresel güç tarafından yargılandığı, bakanlığını dolandıran bakanların olduğu, liyakatsiz insanların 5 maaş aldığı, milli tank palet fabrikasını satan, Londra tefecilerine borçlanan, Akdamar‘da Kiliseaçan yetmeyinceAyasofya’da Cami açan, sınav soruları çalınan, aşı enstitüsü kapatıp dünya piyasalarından aşı arayan, terörle müzakere eden, şehitleri için toplanan parayı hiç eden,iş cinayetlerinde derece yapan, çocuk annelerle rekor kıran, çevreye duyarsız ve acımasız olan, ordusunu terhis eden, ordusunun başına çuval geçirilince nota çalan, Genel Kurmay Başkanı’nı terörist diye içeri atan, saman ithal eden, geleneksel tohumu yasaklayan, topraklarını yabancılara satan, hane halkının aşırı derecede borçlandıran, esnafını pandemiye yenik düşüren, 4-5 milyon mülteciyi ve düzensiz göçmeni içinde barındıran, ekmek büfelerinin yakılmasına müsaade eden, yerel seçimi kabul etmeyip tekrarlatan, ekmek kuyruğuna ilaveten patates-soğan kuyruklarını yaşatan, kendi belediye başkanlarını görevden alan ve yargılamayan, %25 genç işsizliğe ulaşan, aldığı silahları kullanamayan, stratejik sektörlerde çalışan mühendislerini yüksek katlı binalardan atan ve koruyamayan, devletin resmi pasaportu ile insan kaçakçılığı yapan, sanatçısını intihara sürükleyen, heykeli bidon sanan, uçak inmeyen havaalanı yapan, geçmeyenin para ödediği yollar köprüler yapan, 100’lerce defa İhale Kanununu değiştiren, milli parasına % 800 değer kaybettiren, internete ulaşamayan çocukları ile uzaktan eğitim yapan, bir yıldan fazladır okullarını açamayan, 60 miyar dolar özelleştirme yapan, 350 milyar dolar borçlanan, bunun gibi yüzlercesini sayabileceğimiz soruna yol açan iktidarla yönetilen bir ülkenin genci olabilirsin!

Ülkenin koşulları kuruluş koşulları kadar zorlaşmıştır. Gençlerimizin bir kısmı apolitik bir kısmı da yurtdışına gitmek istemektedir. Bu koşullarda gençliğe düşen görev kaçmak değil bu zor koşullar üzerine azimle giderek politik alanda mücadele etmektir. Gitmeyi hayal ettiğin ülkede vereceğin emeği, burada ülkende vermen durumunda daha mutlu ve güçlü olacağına emin olabilirsin. Senden beklenen ülkende cehaletle, gericilikle mücadele etmen, bilimsel bilginin ışığı altında çalışmandır. Siyaset alanı sana dayatılan gibi nafile bir alan değil hayal ettiğin ülkeyi kurmanın tek yoludur. Bu yolu sana açacak parti Ata’mızın kurduğu ve gençlere emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP’si iktidara emin adımlarla ilerlemektedir. İhtiyacı olan genç kadrolarda yerini almak fikirlerinin önemsenmesini istiyorsan Genç Kadro’da yerini al.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber