Haber61 duyurmuştu geçerliliğini koruyor – Kaşüstü projesinde son durum

Kaşüstü Kavşağı projesinde tarih 2019 Mart. 

Haber61 duyurmuştu geçerliliğini koruyor – Kaşüstü projesinde son durum

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Yomra ilçesinde yaşanan trafik sorununu ortadan kaldırmak için projelendirilen ve yapımı uzun bir süredir devam eden Kaşüstü dal-çık projesinde, daha önce Haber61’in duyurduğu Mart 2019 tarihi geçerliliğini koruyor.

Ortaya çıkan birçok sıkıntı nedeniyle bir türlü tamamlanamayan projede, Haber61’e açıklamalarda bulunan Saha Mühendisi Turgut Sezer, çalışmanın 2019 Mart ayında tamamlanarak trafiğe açılacağını söylemişti.

İLK TÜNELDE SONA GELİNDİ

Projede deniz tarafındaki Kuzey tünelinde kazı çalışmalarında sona gelindi. İlk tünelde çalışmalar kısa bir süre sonra tamamlanacak ve Güneyde bulunan ikinci tünelde kazı çalışmaları başlayacak.

SEÇİME KADAR BİTİRİLECEK

İkinci tünelde başlayacak çalışmaların ise kısa sürede tamamlanarak projenin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde tamamlanarak trafiğe açılması planlanıyor. 

PLANSIZ HATLAR SORUN YARATIYOR

Projenin aksamasında en büyük sorunu plansız olarak bölgeden geçirilen su ve elektrik hatları oluşturuyor. Ayrıca bölgede bulunan derin deşarj sistemi de sorun yaratan bir başka konu. Kazı çalışması sırasında patlayan plansız olarak bölgeden geçirilen su hatları nedeniyle bazı kesimlerde su kesintileri meydana geliyor. Bu su kesintilerinin ilerleyen dönemde de zaman zaman yaşanabileceği belirtiliyor. 

Haber61 duyurmuştu geçerliliğini koruyor – Kaşüstü projesinde son durum

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber