Haber61 detaylara ulaştı! Iraklı Emniyet Müdürü Trabzon’a böyle kaçırılmış

Ailesinden fidye istemek üzere kaçırılarak alıkonulan Iraklı Emniyet Müdürü, Trabzon emniyetince düzenlenen film gibi operasyonla kurtarılmıştı.

Haber61 detaylara ulaştı! Iraklı Emniyet Müdürü Trabzon’a böyle kaçırılmış

Haber61 / Özel Haber / Şükrü Üçüncü

Trabzon’da yabancı uyruklu 4 kişi tarafından kaçırılan Irak'ın El Anbar şehri Emniyet Müdürü Naeemab Abdulmohsin Omar Al Kaood’un nasıl kaçırıldığı bilgisine Haber61.net ulaştı.

Haber61’in ulaştığı bilgilere göre; Iraklı Emniyet Müdürü Naeemab Abdulmohsin Omar Al Kaood'un,Uluslararası İnsan Kaçakçılığı uzmanı olduğu ve kendisini kaçıran kişilerce “ Türkiye’de Uluslararası İnsan Kaçakçılığı Sempozyumu var” denilerek davet edildiği ortaya çıktı.

Davet üzerine Naeemab Abdulmohsin Omar Al Kaood İstanbul’a geldi. Kendisini havalimanında karşılayan kişilerin sempozyumun Trabzon’da yapılacağını söylemesi üzerine Emniyet Müdürü Omar Al Kaood bu kişilerle birlikte havayoluyla Trabzon’a geldi.

WHATSAPP KONUMU KURTARDI

Akşam saatlerinde geldiği Trabzon’da havalimanında fidye şebekesinden 2 kişi ile daha karşılanan Omar Al Kaood, sempozyum ertesi gün yapılacak denilerek fidyeciler ile birlikte Söğütlü mevkiinde bir eve geldi. Getirildiği adresten şüphelenen Emniyet Müdürü Omar Al Kaood, cep telefonundan bir arkadaşına Whatsapp üzerinden konum attı. Sonrasında olayın şüphelileri, Irak uyruklu NaFe Mohammad Matar Ramadhan (33), Noah Mahmood Olaıwı Olaıwı (36), Subhı Hammad Alsalama (27) ve Suriye uyruklu Faysal Alhusein (33) Emniyet Müdürü’nü etkisiz hale getirerek ellerini ve ağzını bağlayarak fotoğraflarını çekti.

REHİN ALDILAR, AİLESİNE FOTOĞRAF GÖNDERDİLER

Fidyeciler, çektikleri fotoğrafları Irak’ta bir telefon numarasına gönderdi. Bu numaraya giden fotoğraflar daha sonra müdürün ailesine bildirildi ve karşılığında 2,5 Milyon Dolar fidye istendi. Ailesi bunun üzerine emniyet güçlerinden yardım istedi. Bir süre sonra Whatsapp’a gönderdiği konumu kontrol eden ekipler adresin Trabzon’da olduğunu tespit etti. Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri; yapmış oldukları çalışma sonrasında şahısları evde etkisiz hale getirerek Emniyet Müdürü’nü kurtardı.

ŞÜPHE ÇEKMEMİŞLER

Omar Al Kaood'un fidyecilerce alıkonulduğu binada yaşayan apartman sakinleri, şahısların uzun süredir adreste ikamet ettiğini söyledi. Şahısların şüpheli hareketlerini görmediklerini anlatan vatandaşlar, "Şüphelenmedik, herhangi bir bağrışma da duymadık. Kaçırılan Emniyet Müdürü'nü ilk kez haberlerden gördük. Sabaha karşı polisleri apartmanda görünce şok olduk. Sabah da olayı öğrenince şaşkınlığımız gizleyemedik ”dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler