Gürcüler, Ordu'yla 'kardeş şehir' olmayı istiyor

Çeşitli temas, ziyaret, gezi ve incelemerde bulunmak üzere Ordu’ya gelen Gürcistan’ın Guria Bölge Valisi Gia Salukvadze ve beraberindeki heyet, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.  Guria Bölge Valisi Gia Salukvadze ile beraberindeki 

Gürcüler, Ordu'yla 'kardeş şehir' olmayı istiyor

Çeşitli temas, ziyaret, gezi ve incelemerde bulunmak üzere Ordu’ya gelen Gürcistan’ın Guria Bölge Valisi Gia Salukvadze ve beraberindeki heyet, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

 Guria Bölge Valisi Gia Salukvadze ile beraberindeki Parlamento Dış İlişkiler Komisyon Başkan Yardımcısı Zviad Kvatchantıradze, Komisyon Başkanı Teimuraz Tchkuaseli, Valilik Basın İlişkileri Daire Başkanı Nino Lomjaria, Gürcistan Bölgesel Kalkınma ve Altyapı Bakanlığı Genel Müdürü Khatuna Paitchadze, Ozurgeti Belediye Başkanı Beglar Sioridze ve eşi Leila Toidze, Ozurgeti Belediyesi Meclis Başkanı Gela Kobaladze, Ozurgeti Belediye Başkan Yardımcısı Koba Dundua, Belediye Meclis üyesi Inga Dumbadze, Gürcistan Trabzon Başkonsolos Yardımcısı Giorgi Qushitashvili'den oluşan heyeti kabul eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, Gürcistan’ın Guria Bölgesi yöneticilerini Ordu’da görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Gürcistan Guria Bölge Valisi Salukvadze Ordu şehri ile kardeş şehir olmayı istediklerini ifade ederek, "Benim isteğim ve dileğim odur ki, bölgelerimiz kardeş şehir olsun ve bu ilişkilere katkı sağlasın. Biz belediyemize gerekli destek sağlayacağız, vereceğiz. İnanıyoruz siz de belediyenize destek vereceksiniz.

Dışişleri Bakanlığınca bir çalışma başlatacağız ve en kısa sürede kardeşlik protokolü birlikte imzalama fırsatını buluruz" dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu Gürcistan'a davet eden Vali Salukvadze şunları söyledi:

"Biz birbirimize çok benziyoruz. İklim olarak, doğa olarak, fiziki olarak. Ayrıca görüştüğümüz gibi yapı olarak da birbirimize çok benziyoruz. Ama farkımız biz 25 yıl önce bağımsızlığa kavuştuk ve Sovyet döneminde ayrılmış olduk ve yeni yeni sizin yaşadıklarınızı başarmaya çalışıyoruz. Biraz önce siz pasaportsuz girişlerden bahsettiniz. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti hükümetine, meclisine ve Gürcistan devletimize teşekkür etmek istiyorum. Çok ciddi adım atılmış oldu. İnanıyorum ki, bu adımla diğer konularda aynı şekilde öncelik birbirimize göstereceğiz."

Karadeniz bölgesinin sınır komşusu durumunda olan Gürcistan’la karşılıklı ziyaret ve temasların ticari ilişkileri ve yatırımları artıracağına dikkat çeken Vali İrfan Balkanlıoğlu ise "Ordu ölçeğinde de olsa, Karadeniz’de bu tür ziyaretler karşılıklı arttıkça, iş adamları ziyaretlerine de dönüştükçe, zaman içerisinde Türkiye’den Gürcistan’a, Gürcistan’dan Türkiye’ye ticari ilişkiler artacak ve yatırımlar olacaktır" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler