Gürcü hamsisi tezgahlarda

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Türk tekneleri tarafından avlanan Gürcü hamsisinin, yavaş yavaş da olsa tezgahlarda yerini almaya başladığını bildirdi.   Arslan, yaptığı açıklamada, ocak ayıyla birlikte Gürcistan karasularına geçen T

Gürcü hamsisi tezgahlarda
Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Türk tekneleri tarafından avlanan Gürcü hamsisinin, yavaş yavaş da olsa tezgahlarda yerini almaya başladığını bildirdi.
 
Arslan, yaptığı açıklamada, ocak ayıyla birlikte Gürcistan karasularına geçen Türk teknelerinin, burada hamsi avına başladıklarını söyledi.
 
Şu anda birçok Türk balıkçı teknesinin Gürcistan'da hamsi avladığını dile getirilen Arslan, ilk avlanan hamsilerin de İstanbul, Ankara gibi şehirlerdeki tezgahlarda yerini aldığını belirtti.
 
Arslan, mart ayına kadar teknelerin Gürcistan karasularında hamsi avına devam edeceği yönünde beklentileri olduğunu ifade ederek, "Türk tekneleri tarafından avlanan Gürcü hamsileri yavaş yavaş da olsa tezgahlarda yerini almaya başladı. İlk avlanan balıklar büyük metropol şehirlerdeki tezgahlarda yerini aldı. Doğu Karadeniz'deki illerde şu anda Gürcü hamsisine rastlamadık. İlerleyen günlerde bölgemizdeki balıkçı manav ve tezgahlarında Gürcü hamsisini görmemiz mümkün olacak" diye konuştu.
 
Doğu Karadeniz'in Türk karasularında az miktarda da olsa hamsi avının sürdüğünü anlatan Arslan, "Az da olsa hamsi sürüleri halen karasularımızda yer alıyor. Gürcistan'a gitmeyen tekneleriyle kıyı balıkçılarımız bugünlerde hamsi avını sürdürüyor. Ocak ve şubat aylarında da karasularımızda hamsi avının bol olmasa da bu şekilde süreceğini tahmin ediyoruz" ifadesini kullandı.
 
Arslan, hamsinin az avlanması nedeniyle fiyatının 15 lira seviyesinde seyrettiğini, bundan sonraki süreçte de fiyatın düşmesini pek beklemediklerini kaydederek, "Artık bol hamsi dönemi geride kaldı. Az miktarda balık tezgahlarda bulunacağı için bundan sonra hamsinin pahalı olduğu günler yaşayacağız. Gürcistan'da avlanan hamsilerin piyasaya tam anlamıyla girmesiyle fiyat biraz düşebilir ancak bizim beklentimiz 10-15 lira aralığı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler