Gürcistanlı Öğrencilerden Vali Ustaoğlu'na Ziyaret

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gürcistanlı öğrenciler Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

Gürcistanlı Öğrencilerden Vali Ustaoğlu'na Ziyaret

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Trabzon'a gelen Gürcistan Acara Bölgesi 10'uncu devlet okulu öğrencileri Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret ettiler.

Acara Bölgesi Eğitim Bakanlığı Bakanlık Temsilcisi Dolidze Tinatin ve öğretmenleri ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette İl Müdürü Hızır Aktaş da hazır bulundu.

Vali Ustaoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı dünya çocuklarına armağan ettiğini ifade ederek, " Her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan Bayramı coşkusunu yaşamak için dünyanın çeşitli yerlerinden öğrencilerimiz ilimize misafir oldular. Bu yıl gerçekleştirilen kutlamalara komşu ülkemiz Gürcistan'ın Acara bölgesinden öğrencilerimiz geldi. Onları ilimizde görmekten dolayı son derece mutlu olduk. Bu çocuklar büyüdüklerinde iki komşu ülke ilişkilerinin daha da gelişmesine vesile olacaklardır. Kültürün ve sanatın dili ortaktır ve evrenseldir. Bu kapsamda ilimizdeki 23 Nisan kutlamalarında bizim çocuklarımızla birlikte bu bayramı birlikte yaşamaları çok anlamlıdır. Tekrar ilimizde bulunduğunuzdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Eğitim Bakanlığı Bakanlık Temsilcisi Dolidze Tinatin ise, kendilerini misafir ettiklerinden dolayı Vali Ustaoğlu'na teşekkür ederek, "Türkiye 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkulu bir şekilde kutluyor. Bizim de bu manada burada olmamız ayrıca mutluluk yaşattı. Bizleri ağırladığınız için tekrar sizlere teşekkür ediyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler