Günnar: Mazlum milletlerin umuduyuz

Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında Ortahisar İlçesi'nin Maraş ve Kunduracılar Caddesi'nde vatandaşları ziyaret ederek, 'Evet' oyunun önemini anlattı 

Günnar: Mazlum milletlerin umuduyuz

AK Parti Trabzon Milletvekili  Adnan Günnar, 16 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması öncesinde Ortahisar İlçesinde vatandaşları ziyaret etti.

İlçenin Kahramanmaraş ve Kunduracılar Caddesi'nde ki vatandaşlara yeni sistemle ilgili bilgi veren Günnar, yeni sistemin en büyük avantajının ülkede bir daha koalisyon olmaması olduğunu söyledi. Günnar,  yeni hükümet sistemi ile birlikte Türkiye’de bir uyumun ortaya çıkacağına vurgu yaparak, Halka hizmeti en iyi kim yapıyorsa, başkanlığa seçileceğini söyledi. Günnar, “Yürütmede bir Cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanı 1982 anayasasının tanımıyla yürütmenin sorumsuz başı olmaktan çıkacak. Yetkileri var ama beraberinde de sorumluluğu olacak. Yok öyle. Cumhurbaşkanı, 1982 anayasasına göre vatana ihanet suçu dışında yargılanamaz üstelik ceza kanunumuzda bu suçun tarifi bile yok. Darbe anayasası ile yetkilendirilmiş bir Cumhurbaşkanı yazıldığı dönem itibarı ile ele alındığında yetkilerinin neden bu kadar gereksiz yere fazla olduğunu anlamak daha kolay. Darbeci zihniyet ve onun kalemleri elbette kendilerini ve geleceklerini teminat altına alacak bir anayasa yazacaklardı. Yoksa o anayasanın içinde millet olsaydı bu mevcut sistemde öldükten sonra mı yargılanırdı? Gencecik fidanlarımızı bir sağdan bir soldan diyerek astılar. İşte bu yüzden hiçbir şekilde yetkili ve hayatta iken yargılanamadılar. Geciken adalet adalet olmaz. Adaleti tesis edemeyenler toplumsal huzuru ve sosyal barışı sağlayamazlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde ise, Cumhurbaşkanı herhangi bir suç işlerse yargılanabiliyor” dedi.


MAZLUM MİLLETLERİN UMUDUYUZ 
Günnar, 16 Nisan’dan sonra Türkiye geneli ve Trabzon Halkı'nın kararı 'Evet' olursa Türkiye’de yeni bir sayfa açılacak. Çağ açıp çağ kapatan bir Milletin evlatlarıyız. Üzerimizde emelleri olanlar bizi iyi tanıyanlar Tarihin tekerrür edeceğinden korkmaktadırlar. Bu kararın sonuç olarak etkileri sadece Türkiye’yi değil Avrupa’yı, Asya’yı ve bütün mazlum milletleri etkileyecektir. Hem Türkiye’de hem de gönül coğrafyasında çok büyük olumlu etkisi olacak. Öyle önüne gelen buralarda istediği gibi at koşturamayacak. Mazlum milletlerin tek lideri ve umudu Türkiye’dir. İşte bunu gören emperyal güçlerin telaşı bu yüzden yıllara dayalı müttefikliğimizi göz ardı ederek hayasızca kendi içimizde yapacağımız bir referanduma karşı çıkmaktalar. Trabzon'da yaptığımız çalışmalarda herhangi bir sorun görmüyoruz. Allah’ın izniyle, Kıymetli Hemşehrilerimizin desteği ile Trabzon'da sandıklardan güçlü evet oyu çıkacaktır" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber