Günnar'dan Trabzon Üniversitesine ziyaret

Adnan Günnar Trabzon Üniversitesine ziyarette bulundu.

Günnar'dan Trabzon Üniversitesine ziyaret

Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşık Kutlu’yu makamında ziyaret ederek değerlendirme  toplantısı  gerçekleştirdi.

Trabzon'a kazandırılan İkinci Devlet Üniversitesi, Trabzon Üniversite’sinin gerek Akçaabat İlçemizin gerekse Trabzon’umuzun kalkınmasında ve gelişmesinde çok önemli rol oynayacağına inandığını belirtti.

Dr. Adnan Günnar; Trabzon Üniversite’sinin yeni kurulan bir Üniversite olmasına rağmen gerek fiziki yapı ve  gerekse akademik personel açısından iyi bir noktada olduğunu ifade ederek gelişimini hızla sürdüreceğini belirtti. 

Trabzon Üniversitesinde başlangıç itibariyle 15 Bin öğrenci kardeşimize, 40’ı Profesör 80’i Doçent olmak üzere toplamda 400 kişilik Akademik kadroyla kaliteli eğitim verildiğini söyleyen Milletvekili Günnar, önümüzdeki yıllarda diğer ilçelerimizin de dahil ederek kurulacak yeni bölümlerle birlikte Üniversitemizin kapsamının ve etki alanının çok daha genişleyeceğini ifade etti. 

Trabzon Üniversitenin yapacağı akademik ve bilimsel çalışmalarla, İlimizin ve Bölgemizin Ekonomik, ve Sosyal kalkınmasına çok önemli katkılar yapacağına olan inancını ifade eden Günnar, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, sanayici ve esnaflar ile birlikte koordinasyon ve işbirliği içerisinde bölgemizin kalifiye eleman ihtiyacının da karşılanacağını belirtti.

Uluslararası çapta Dünya’nın en iyi Üniversiteleri arasına girmeyi hedeflemek gerektiğini belirten Milletvekili Günnar,  Trabzon’daki Üç Üniversitenin birbirleriyle rekabetinin Türk Bilim dünyasına önemli katkılar yapacağına olan inancını paylaştı.

Günnar'dan Trabzon Üniversitesine ziyaret

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler