Gümüşhane'de don uyarısı

ümüşhane Belediyesi vatandaşları, kentte son günlerde hava sıcaklıklarının sıfırın altında eksi dereceye düşmesinden dolayı su sayaçlarının patlama ihtimaline karşı uyardı.   Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürü Harun Şeker, hava sıcaklıklarında yaşanan düş

Gümüşhane'de don uyarısı
ümüşhane Belediyesi vatandaşları, kentte son günlerde hava sıcaklıklarının sıfırın altında eksi dereceye düşmesinden dolayı su sayaçlarının patlama ihtimaline karşı uyardı.
 
Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürü Harun Şeker, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş nedeniyle su sayaçları, tesisatlar ve sokak çeşmelerinin donma riskine karşı vatandaşların gerekli tedbirleri almaları gerektiğini ifade etti.
 
Şeker, vatandaşların donma tehlikesine karşı su sayaç ve tesisatlarının çevresini talaş, yünlü kumaş veya izocam ile iyice kapatarak donmaya karşı önlem alması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
 
"Açıkta bulunan su boruları soğuk havayla temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesiyle izole edilmelidir. Sayaçları korumak için sayaçların kalın yün kumaş, izocam, boru kılıfı gibi parçalarla sıkıca sarılarak muhafaza altına alınması, ayrıca varsa muhafaza sandıklarının talaşla doldurulması gerekir. Donan sayaç ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmaması, sıcak su dökülmemesi lazım. Sayaç donmaları, sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızmasına karşı dikkatli olunmalı. Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde soğuğa karşı hassas olan su sayaçları kolayca patlayacak ve kullanılamaz hale gelecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber