Gümrükçüoğlu ‘zam yok’ dedi, sözünü yerine getirdi

Başkan Gümrükçüoğlu açıklamalarda bulundu.

Gümrükçüoğlu ‘zam yok’ dedi, sözünü yerine getirdi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da toplu ulaşım (belediye taşımacılığı) ve içme suyu hizmetlerine zam yapmayacaklarını kamuoyuna açıklamıştı. Kasım ayı boyunca tamamlanan Büyükşehir Belediyeye Meclisi ve TİSKİ Genel Kurulunda 2019 yılı bütçeleri onaylanırken toplu taşıma ve içme suyu hizmetlerine zam yapılmadı. 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye’nin adeta bir ekonomik kuşatma ile karşı karşıya bırakılmak istendiğini ama şer odaklarının yine başarılı olamadığını ifade etti. “17-25 Aralıkta, 15 Temmuz’da başarıya ulaşamayanlar bu kez ekonomik olarak saldırmak istedi” diyen Gümrükçüoğlu, “Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde şer güçlerin bu planlarını da bozmuştur. Kazanan yine milletimiz olmuştur. Şer odakları ve yerli işbirlikçileri yine kaybetmiştir. Bizler birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece her daim kazanan biz olacağız” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da içme suyu ve toplu ulaşım (belediye taşımacılığı) hizmetlerine zam yapmayacaklarını aylar önce kamuoyuna açıkladıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Kasım ayında tamamlanan yoğun bütçe maratonunda zam yapmama kararımız resmiyet kazanmıştır. Bu hizmetlere zam yapmıyoruz ama yatırım yapmaya devam ediyoruz. Ekonomik sıkıntılara rağmen 2018 yılı içinde içme suyu ve atık su ücretlerinde fiyat değişikliğine gitmedik. 2019 yılı içinde zam yapılmama kararı aldık ve buna resmiyet kazandırdık. Bu hizmetlere zam yapılmadan hazırlanan bütçelerimizde ciddi yatırım kararları aldık. Otobüs taşımacılığı hizmetlerine zam yapmıyoruz ama otobüs filomuzu sıfır araçlarla donatmaya devam ediyoruz. Şuan 3 adet yeni otobüs alıyoruz. 2019 yılı bütçesinde 20 yeni otobüs alımını programlamış bulunuyoruz. Aynı şekilde içme suyu ve atık su ücretlerine zam yapmıyoruz ama kırsal mahallelerimizden şehir merkezine kadar her alanda sırasıyla içme suyu ve kanalizasyon projelerimizi sahaya tatbik ediyoruz” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber