Gümrükçüoğlu topu Ortahisar'a attı!

Başkan Gümrükçüoğlu Cephanelik ile ilgili konuştu.

Gümrükçüoğlu topu Ortahisar'a attı!

Gümrükçüoğlu Cephanelik ile ilgili projelendirmenin öncesi, sonrası ve ruhsatlandırılması aşamalarının hiçbirinde Büyükşehir Belediyesi'nin olmadığını söyledi.

TOPU ORTAHİSAR'A ATTI !

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cephanelik ile ilgili projelendirmenin öncesi, sonrası ve ruhsatlandırılması aşamalarının hiçbirinde Büyükşehir Belediyesi'nin olmadığını belirterek, Cephanelik ile ilgili Kamu Denetçiliği Kurumu'nun aldığı tavsiye kararının büyükşehirden ziyade Ortahisar Belediyesi'ni ilgilendirdiğine dikkat çekti. 

Gümrükçüoğlu, "Cephanelik konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin tek yaptığı yasa gereği imar tadilatının büyükşehirden geçmesinin zorunlu olmasından ötürü park alanını rekreasyon alanına çevirmektir. Projenin öncesi, sonrası, ruhsatlandırılması aşamalarının hiçbir yerinde büyükşehir olarak yokuz. Burada kimseyi suçlamıyorum, polemiğe girmiyorum. Bana kanunen imar tadilatını yapabilecek yer olduğum için müracaat edildi. Bu yetki meclis olarak bizdeydi. Biz de park alanını rekreasyon alanına çevirdik. Büyükşehiri ilgilendiren başka bir konu yok. Yine de KDK raporu incelenip olgular ve tavsiyeler çerçevesinde mevzuat değerlendirilecektir " dedi.  

Gümrükçüoğlu şu ifadelere yer verdi: "Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda yaptığı uygulama 18 Mayıs 2016 tarihinde Ortahisar Belediyesi İmar Müdürlüğü'nün 25 Mayıs 2016 tarihinde Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun yazıları ile kiracı ve müellifinin müracaatı üzerine 1/5000 ölçekli nazım imar planında yasal olarak ancak büyükşehir belediyesince işlem görebileceği münasebetiyle yeşil alanın rekreasyon alanına çevrilmesidir. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı bu karar, ilgili yasaya göre bir öneri kararı niteliğindedir" 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler