Gümrükçüoğlu: Taşeron işçiler hak kaybı yaşamayacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kadroya geçirilecek taşeron işçilerin hiçbir hak kaybı olmayacağını bildirdi.

Gümrükçüoğlu: Taşeron işçiler hak kaybı yaşamayacak

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Gümrükçüoğlu'nun, kamuda taşeron pozisyonunda çalışan işçilerin kadroya geçirilmesine yönelik Meydan Parkı'nda vatandaşların sorularını yanıtladığı belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Gümrükçüoğlu, kadroya geçiş işlemlerini büyük bir titizlikle yürüttüklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Şimdi malumunuz bütün taşeronlar Kanun Hükmündeki Kararname ile kadro almak durumundalar. Bu ayın 11'ine kadar müracaatlar tamamlanacaktır. Biz direkt olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile görüşerek, arkadaşlarımızın bakanlıklarımızın öngördüğü formaları doldurarak müracaat etmelerini istedik. Hiç kimsenin hiçbir şekilde kıdem tazminatı bir gün bile kaybolmayacaktır.

Herkes hangi hizmeti yapmışsa mutlaka özdeşleşmesi sağlanmış olacaktır. Bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değildir. Herkesin içerideki izin hakları bile devam edecektir. Hak edişler konusunda en küçük bir tereddüt kesinlikle olmasın."

Gümrükçüoğlu, Kanun Hükmündeki Kararnamenin bütün kazanılmış hakları güvence altına aldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Özellikle kıdem tazminatı yönünden de en küçük bir kayba uğramayacaklarına söz verilmiş olunuyor. Kanun Hükmündeki Kararname bu esasları sağlıyor. Arkadaşlarımız bu işlemlerle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Salı günü her ilin vali ve büyükşehir belediye başkanı telekonferansla Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile birkaç saatlik toplantı yapmış olacağız. İşçi kardeşlerimizin hiçbir hak kaybı olmayacak, elbette kazanımları olacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler