Gümrükçüoğlu'ndan kursiyerlere ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ayasofya Yöresel El Sanatları Kurs Merkezi'ni ziyaret etti.

Gümrükçüoğlu'ndan kursiyerlere ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bir süre önce faaliyete geçen Ayasofya Yöresel El Sanatları Kurs Merkezi'ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Belediye olarak yöresel sanatlarla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarına değinen Gümrükçüoğlu, kurs merkezinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü tarafından 18 farklı branşta kadınlara yöresel el sanatları kurslarının verildiğini kaydetti.

Gümrükçüoğlu, kadınların ürettiği el sanatları ürünlerinin satılması konusunda da üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Kursun olduğu bölgede bir süre önce kentsel dönüşüm projesi uygulandığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, "Ayasofya Camisi bölgesinde büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm sonrasında şuan kurs merkezi olarak kullandığımız bu binaları belediye olarak TOKİ’den satın aldık ve Trabzonumuzun hizmetine sunduk." dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber