Gümrükçüoğlu'ndan dolmuş zammı açıklaması

Gümrükçüoğlu: Kimse zamma taraftar olmaz ama...

Gümrükçüoğlu'ndan dolmuş zammı açıklaması
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dolmuş zammının UKOME kararı olmadan uygulanmadığını söyledi.  Başkan Gümrükçüoğlu, “UKOME kararı tabii ki var. UKOME kararı olmadan bir şeyin yürürlüğe girebilmesi mümkün mü? Bu akla ziyan bir şey olur. UKOME kararı olmadan bir şeyi birinin kendi kendine uygulamaya koyması gibi bir davranış olmaz. Onun olmadığını kimse de iddia edemez, etmemeli” dedi.  

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarına devam ediliyor. Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı mali gelir tarifesinin görüşülerek karara bağlandığı bugünkü Meclis oturumunda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dolmuş zammı konusunda açıklamalarda bulundu. 

4 YIL BOYUNCA ZAMMA İZİN VERMEDİK 
Belediye olarak 4 yıldır dolmuş esnafından gelen zam taleplerini geri çevirdiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Biz dolmuşlarla ilgili zam taleplerini göreve başladığımızdan beri çok titizlikle inceliyoruz, irdeliyoruz. Bunun için kriter olarak aldığımız hususlar var. 4 yıldır dolmuş fiyatlarına bir kuruş bile zam yapılmış değildir. Bu titizliği gösterirken şoför esnafının mağduriyetine yol açmamakta İdare’nin gereğidir. İdare’nin her parametreyi değerlendirerek karar vermesi gerekir. Biz de böyle davrandık. Ve Trabzon tarihinde görülmüş değildir, 4 yıldır hiç zam yapılmadı. Gelen zam talepleri incelenerek uygun görülmedi. Ancak şoför esnafının ekmeğini kazanmak için haklı bir talebi olmuşsa bu da göz ardı edilmemiştir. Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın en son müracaatı 6 Eylül 2016 tarihinde olmuştur. O müracaatın değerlendirilmesi sonrasında bir karara varılmıştır” dedi. 

ÖĞRENCİ DOLMUŞ ÜCRETİ 1.50 TL 
Alınan karar gereği dolmuş yolcu ücretlerine 25 kuruş zam yapılırken öğrenci tarifesinin 1.50 TL’de tutulduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Hiç kimse zamma taraftar olmaz. İdarede olmaz, vatandaşta olmaz, aslında minibüsçü de olmaz. Ama bu müracaat üzerine yapılan değerlendirmede 4 yılın üzerine tüm bu parametreler değerlendirilerek 25 kuruş bir zamma gidilmiştir. Öğrenciye uygulanan fiyat tarifesi ise 1.50’de bırakılması istenmiştir. İlgili Oda’da buna mutabakat sağlamıştır” diye konuştu. 

BÖYLE BİRŞEYİ KİMSE İDDİA EDEMEZ 
Dolmuş zammının Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı olmadan uygulandığı yönündeki iddialara da yanıt veren Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “UKOME kararı var mıydı? Tabii ki var. UKOME kararı olmadan bir şeyin yürürlüğe girebilmesi mümkün mü? Şoför esnafı açısından da kamu kurumu açısından da bu akla ziyan bir şey olur. UKOME kararı olmadan bir şeyi birinin kendi kendine uygulamaya koyması gibi bir davranış olmaz. Onun olmadığını kimse de iddia edemez, etmemeli. 

BİZ ÖĞRENCİ DOSTU KENT OLMALIYIZ
Gönül ister ki tüm öğrencilerimiz dolmuş ve minibüs taşımacılığından da indirimli olarak istifade etsin. Bu konuda biz defalarca ricacı olmuşuzdur. Ama bu konuda (üniversite öğrencileri konusunda) yasa ve mevzuatta maalesef zorlayıcı bir imkân yok. Ülke genelinde ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerine minibüs ve dolmuşçularında indirimli fiyat uygulamaları var. Bizim şehrimizde de bu uygulama var. Ama üniversite öğrencilerine bu uygulama maalesef yok. Gönül ister ki bu uygulansın. Ben bu konuda hep talepkâr oldum, olurum. Biz bunu sadece şoför esnafından değil, ayakkabıcıdan da, lokantacıdan da talep ediyoruz. Biz öğrenci dostu kent olmalıyız.” 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber