Gümrükçüoğlu: "Kabul edilemez..."

Trabzon'da Başkan Gümrükçüoğlu'ndan önemli açıklama...

Gümrükçüoğlu: "Kabul edilemez..."
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, darbe kalkışımının kabul edilemez olduğunu ifade ederken, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasının toplum vicdanını rahatlatacağını kaydetti. 

Konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bazı hainlerin memleketi uçuruma sürüklemek istediğine dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, “Türkiye’nin 2002’den beri yakaladığı büyük yükselişten rahatsız olan ülkelerin kuklası Fethullahçı Terör Örgütü tarafından beyinleri yıkanmış olan bazı çapulcuların ülkemize yaşattıkları elem vericidir. Demokrasimize, milli iradeye, milli ekonomimize darbe vurmayı planlayan bu hainler, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın kararlı tutumu ve milletimizin tam desteği, emniyet güçleri ile sağduyulu Mehmetçiklerimizin başarılı operasyonları ile bertaraf edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye eski Türkiye değildir ve bu çapulculara karşı yeni Türkiye’nin hareket biçimiyle gerekli cevap verilmiştir. Milletin silahını milletin üzerine doğrultan, sivil vatandaşlarımıza ateş açmaktan çekinmeyen, MİT binamızı bombalayan, Sayın Cumhurbaşkanımızın kaldığı otele bomba yağdıran, savaşlarda bile saldırıya uğramayan, milletin iradesinin temsil edildiği TBMM’ne bomba atabilen bu canilerin gerekli yasal düzenlemelerin yapılarak en sert şekilde cezalandırılması bu yaşananları asla affetmeyecek olan milletimizin vicdanını biraz olsun rahatlatacaktır” dedi.

Türk halkının darbe kalkışımı karşısında sabaha kadar ülke genelinde tüm meydanlara el koyarak, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını vurgulayan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde sürdürdü:

“Büyük Türk milleti bir kez daha gereğini yapmıştır. Milletimiz seçilmiş Cumhurbaşkanına, Bakanlar Kurulu’na, Parlementoya, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır. Ülkemizin her köşesinde meydanlar dolup taşmıştır. Trabzon’umuzda her zaman olduğu gibi dün akşamda sorumluluğunu fazlasıyla yerine getirmiştir. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Demokrasiye müdahale emelinde olanlara karşı aynı anlayışla kararlı tutulumumuzu sürdürmeye devam ettirmeliyiz. Bu vesile ile aziz Türk milletine, kıymetli Trabzonlu hemşehrilerime şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum. Ayrıca darbe kalkışımının hemen ardından vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü ortaya koyan demokrasi ve millet iradesinin yanında yer alan tüm ulusal ve yerel basın kuruluşlarına da yaptıkları bağımsız yayınlardan ötürü teşekkür ediyorum.”

Darbe kalkışımı sırasında yaşanan siyasi birlikteliğin önemine de dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde noktaladı:

“PKK’nın siyasi uzantısı konumundaki parti haricinde tüm siyasi partilerimiz vatan için, millet için, din için, bayrak için gerekli birlikteliği sağlamıştır. Yaşanan siyasi birliktelik memleketimiz için çok önemlidir. Bu açıdan siyasi partilerimizin genel başkanlarına, milletvekillerine ve teşkilat mensuplarına hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Bu darbe kalkışımı ve bunların düzenleyicileri çok kısa süre içinde ortaya çıkartılarak adalete teslim edilecektir. Bu hainlerin en ağır cezaya çarptırılmaları kamu vicdanını biraz olsun rahatlatacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler