Gümrükçüoğlu: “Botanik Park Trabzon’un eseri”

Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Haber61’e konuştu.

Gümrükçüoğlu: “Botanik Park Trabzon’un eseri”

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da yapımı tamamlanan Botanik Park, bugün yapılan törenle görücüye çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından bir dönem askeri atış alanı olarak kullanılan alan yapılan düzenleme ve ekilen 11 bin bitki ile Botanik Parka dönüştürüldü.

Parkın halka tanıtılması ve görüşlerin alınarak gerekli düzenlemelerin yapılması için kararlaştırılan tanıtım günleri bugün yapılan törenle başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tören sonrasında Haber61’e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Ben aslında tüm dünyaya tüm ülkeye ve tüm doğu Karadeniz bölgesine ve hele hele Trabzon’umuza hayırlı olsun. Burası anlatırsak 103 bin metre kare ama üniversite öğretim üyeleri meslek kuruluşları ve tüm kamu kurumlarının da düşünceleri alınarak çok ideal düşünülmüş planlanmış ve ileri yıllarda asıl geliştirmesini de tamamlayıp bir dünya markası olacak bir Botanik. Fonksiyonları farklı, burada eskiden kalan tek katlı binaların restorasyonu yapılıp birer fonksiyon biçilmiş, üniversitenin bir laboratuvarı bile olacak şekilde planlanmış ama asıl olan çiçek ağaç ve insan sevgisinin, o çiçek ve ağaç sevgisinden kaynaklanan temelini oluşturmayı gaye edinmiş bir Botanik. Böyle bir güzel amaçla birlikte büyük bir emeğin burada çalışan gecesini gündüzüne katan işçisinden öğretim üyesine kadar mühendisinden teknik adamımıza kadar bu fikirleri geliştiren tüm Trabzon’un bir eseri. İnanıyorum ki gerçekten şehirlerin kendisini de tanıtan insanını da tanıtan bir yaşam alanı olarak bir örnek sanat eseri olarak yaşamaya ve yaşatılmaya devam edilecektir. Benim gerçek duygularım bunlar. Diyorum ki biz ne yapmışsak Trabzon’un kadirşinas halkıyla birlikte ve beraber yapmışız yani Trabzon yapmış Trabzon halkı yapmış bunu. O bakımdan Trabzon halkının insan sevgisi ve uygarlık anlayışlıyla yaşan tüm insanların emeğine yüreğine sağlık diyorum ve buraya sahip çıkmalarını kendilerinden onlarla çalışan bir arkadaşları olarak çalışan istirham ediyorum saygılarımı sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber