Gümrükçüoğlu, Gülcemal projesinde son durumu Haber61'e açıkladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Haber61TV’ye konuk oldu

Gümrükçüoğlu, Gülcemal projesinde son durumu Haber61'e açıkladı

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’da yapılan kavşaklar hakkında açıklamalar yaptı.

Haçkalı Baba kavşağı projesi yapılmıştır, yapılmayı beklemektedir diye Gümrükçüoğlu, Söğütlü kavşağı istimlak bedeli konusunda Haçkalıbabadan sonra yapılacaktır ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu “Projesi yapılmıştır, Atapark kavşağı da yapılacaktır. İstimlak yönünden Karayollarına bir külfet getirilmeyecek hale getirilmiştir. Oranın ihalesi yapılmıştı ve önceliklendirmeden Haçkalıbaba’nın sırasında bulunmaktadır. Değirmendere kavşağı aynı hususiyetle yapılması gereken bir kavşaktır. Önemli bir şehir kavşağı haline getirilmektedir. Oranın projesi henüz yapılmamıştır. Değirmendere kavşağına önem verdiğimizi Ankara'da Valimizle beraber bakanlarımıza ilettik. Bizim belediye olarak, finansman olarak bizim yapamayacağımızı ancak yapılmasını istediğimizi ilettik.” İfadelerini kullandı.

Kaşüstü kavşağının dalçık şeklinde olması gecikmeye neden olmuştur diyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “ Ben bilimsel gelişmeden yanayım. Karayolları genel müdürlüğünün yapacağı projenin imar yönüne ben bakarım. O proje ne olursa olsun ben ona karşı çıkmam. Köprülü kavşak nerede yok ki. Reşadiye kavşağının tamamlanması sürdürülmektedir. Pazarkapı kavşağı ile bir bütündür. Bir tane adam ben 5 litre daha fazla benzin satacağım diye toplumun haklarını almasına müsade edemeyiz. Biz orada sadece tarihi surun bir ucu olduğu için bunun dalçık şeklinde yapılmasını talep etmişizdir. Karayolları burada deniz seviyesinin altına düştüğü için dalçık olmaz cevabını aldık. Israr ettik. Yer altı suyu akıntısı varsa dalçık yapılmıyor. Peki dedik. Tabiat Varlıkları kurulundan geçti proje. Teknik ve bilimsel olarak yapılması gereken yapışmıştır. Güney kuzey ile doğu batı istikameti araç sayısı karşılaştırıldığında Doğu batı istikametinde yapılması elzem olacağı görüldü. Yan yolları yapıldığında en doğru proje olduğunu göreceğiz. Karayollarının gönderdiği proje imar açısından bir sıkıntı yaratmıyorsa bizim için sorun yoktur diyorum. Kaşüstü’nde yer altı su seviyesi yüksektir. Baskın yağışta çok önemli önlemlerin yan yollar iyi yapılmalıdır.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber