Giresun’un Keşap İlçesinde Pazarcı Esnafının Pazaryeri Tepkisi

Giresun'un Keşap ilçe belediyesinin pazar yerinin değiştirilmesi kararına tepki gösteren pazarcı esnafı, sergi açmayarak belediye önüne gelip durumu protesto etti. Belediye tarafından yeni belirlenen Pazar yerinde sergi açmayan esnaf toplanarak Keşap Bele

Giresun’un Keşap İlçesinde Pazarcı Esnafının Pazaryeri Tepkisi
Giresun'un Keşap ilçe belediyesinin pazar yerinin değiştirilmesi kararına tepki gösteren pazarcı esnafı, sergi açmayarak belediye önüne gelip durumu protesto etti. 
Belediye tarafından yeni belirlenen Pazar yerinde sergi açmayan esnaf toplanarak Keşap Belediyesi önüne yürüdü. Pazar yerinin değişmesini protesto eden gruptakiler, mağdur olduklarını ve mahalle aralarında kendilerine gösterilen pazar yerlerine mahalle sakinlerinin de tepki gösterdiğini ileri sürdüler.
Ailesinin geçiminin yıllardır pazarcılıktan kazandığını belirten Fatma Gül Erdoğan, “Bizler pazarcı esnafıyız. Her gün bir ilçedeyiz. Her ilçenin semt pazarı vardır. Yıllardır da Keşap’a geliyoruz. Bize uygun bir yer gösterileceği söylendi ancak bütün esnaf mağdur edildi. Mahalle aralarına dağıtılan ve gelişi güzel yer dağılımı yapılmış.Sabah geldiğimizde sergi açmak istiyoruz mahalle halkı tepki gösteriyor. Kaldı ki mahallede bir yangın olsa bir acil durum olsa araç girip çıkacak yollar kapatılmış oluyor. Bize uygun bir yer gösterilmeli ve yerler kura çekimiyle belirlenmelidir” dedi. 
Pazarcılar Derneği Başkanı Mustafa Çorul ise “Bir çok yerlerde daha modern pazar yerleri yapılırken bizler hala yer sorunuyla bir tezgahımızı koyacak yer bulma derdindeyiz. Burada yaklaşık 100 civarında pazarcı esnafının mağduriyetinden söz ediyoruz. Bir de bu pazarcıların yanında çalışan sigorta ödenen kişileri de hesaba katarsak yüzlerce kişi istihdam ediliyor. Bu pazarcılara daha modern pazar yeri yapmak varken mahalle aralarına sıkıştırarak hem mahalle halkıyla karşı karşı getirilmiş hem de yangın gibi acil durumlarda acil müdahale imkanlarını göz ardı edilmiş olunuyor. Bizim beklentimiz demokratik bir yöntemle yerlerin tespit edilmesi ve daha uygun bir alanın gösterilmesidir” diye konuştu.
Belediye Başkanı Mehmet Emür ise “Daha önce kendilerine tebliğ edilen yer değişikliğinden dolayı bir mağduriyet söz konusuysa görüşülür sorun çözülür. Amacımız kimseyi mağdur etmemektir. Daha önceki pazar yeri şehir içi karayolunun bir şeridi kapatılarak kurulmaktaydı. Biz burada trafiği tamamen rahatlatmak adına bir değişikliğe gittik. Pazarcı esnafımızdan yine bir heyetle görüşeceğiz ve taleplerini dinleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 
Belediye önünde toplanan pazarcı esnafı Pazarcılar Derneği Başkanı Mehmet Çorul başkanlığında oluşturulan bir heyetin belediye başkanıyla görüşmesiyle dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler