Giresun'da zargana bereketi

 Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Doğu Karadeniz'de bol miktarda zargana balığının avlandığını söyledi.    Arslan,  yaptığı açıklamada, zargana avında son yılların en bol sezonunun yaşadığını belirtti.    Zargana balığının sıcak ve du

Giresun'da zargana bereketi
 Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Doğu Karadeniz'de bol miktarda zargana balığının avlandığını söyledi. 
 
Arslan,  yaptığı açıklamada, zargana avında son yılların en bol sezonunun yaşadığını belirtti. 
 
Zargana balığının sıcak ve durgun suları sevdiğini belirten Arslan, "Şuandaki hava şartları balığın istediği ortam. Bu nedenle balık kendisini denizde göstermeye başladı. Doğu Karadeniz'de geçtiğimiz yıllara göre zargana avı açısından daha iyi bir sezon yaşanıyor. Palamutla hüsrana uğrayan balıkçıların yüzü zargana balığı ile gülmeye başladı" dedi.
 
Hava şartlarının bu şekilde gitmesi durumunda balığın bir ay daha bol miktarda avlanabileceğini vurgulayan Arslan, "Şuanda zargana balıkçı tezgah ve manavlarında  bol miktarda bulunuyor. Eğer sıcaklıklar böyle devam ederse bu balığı aralık ayı sonuna kadar tezgahlarda görmek mümkün olacak" diye konuştu. 
 
Arslan, zargananın bölge halkının sofraların vazgeçilmez deniz ürünlerinden olduğunu sözlerine ekledi.
 
Giresun'daki balıkçı tezgah ve manavlarında zargana balığının kilogramı ise 10-15 liradan satışa sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber