Giresun'da turizm hareketlendi

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu, "Giresun'da turistin uğrayabileceği, zaman geçirebileceği, konaklama nedenlerini artıracak şeyleri konuşmamız lazım. Bunları ortak sinerjiyle artırmamız lazım" dedi.   Yanıkoğlu, gazetecilere yaptığı açıkla

Giresun'da turizm hareketlendi
Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu, "Giresun'da turistin uğrayabileceği, zaman geçirebileceği, konaklama nedenlerini artıracak şeyleri konuşmamız lazım. Bunları ortak sinerjiyle artırmamız lazım" dedi.
 
Yanıkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun'da son dönemlerde turizmde ciddi hareketliliğin yaşandığını belirtti.
 
Adanın turizme açılmasının hareketliliğin artmasında önemli etken olduğunu dile getiren Yanıkoğlu, şöyle devam etti:
 
"Giresun deyince akla ilk gelen özelliklerden birisinin Giresun Adası olduğu hepimizce bilinmektedir. Hatta Karadeniz’in tek adası olması, yine mitolojide yerinin olduğu, tarih ve kültürel varlık envanterlerinde çokça ismi geçen Giresun Adası'na, Giresunlular olarak uzaktan bakarak yetinmenin ve kaybettiklerimizin neler olduğunu bu sene anlamanın hayıflanmasını ne yazık ki çokça yaşıyoruz. Olsun, yine de çok şey kaybetmiş değiliz. Yıllarca Giresun'da konuşulan turizm ve turizmle gelişmenin, bizce geldiği noktanın Giresun Adası'na yapılmaya başlanan ada seferleri ve adayla ilgili tanıtım atağıyla daha da etkili olarak gelişim sağladığını düşünüyoruz."
 
Yanıkoğlu, Giresun'a daha fazla turist çekmek için daha fazla çalışılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Giresun'da turistin uğrayabileceği, zaman geçirebileceği, konaklama nedenlerini artıracak şeyleri konuşmamız lazım. Bunları ortak sinerjiyle artırmamız lazım. İlimizde turizmin, sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi gerekmektedir. İnsanların ilimizden memnun, gittikleri yerlerde hoş anılarla Giresun'u ve Giresun'da gördüklerini anıyor olmaları hepimiz için önemlidir. Tüm Giresunlular olarak hepimize büyük görevler düşmektedir. Giresun'u daha çok geliştirecek, turistin daha fazla uğrak noktası olmasını sağlayacak projeleri ve planlamaları bir an önce hayata geçirmeliyiz. Biz bu anlamda fikir birlikteliğine ve çalışma kültürüne açık bir kurumuz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber