Giresun'da toplumsal cinsiyet eşitliği dersi

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, toplumsal cinsiyet eşitliği dersiyle ilgili "Her şeyden önce insan haklarının icra edilmesine yönelik bir eylemdir bu ders, çünkü kadın ve erkek cinsiyet ayrımı gözetmeksizin dünyaya gelmektedir" d

Giresun'da toplumsal cinsiyet eşitliği dersi
Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, toplumsal cinsiyet eşitliği dersiyle ilgili "Her şeyden önce insan haklarının icra edilmesine yönelik bir eylemdir bu ders, çünkü kadın ve erkek cinsiyet ayrımı gözetmeksizin dünyaya gelmektedir" dedi.
 
Attar,  yaptığı açıklamada, GRÜ'nün toplumsal cinsiyet eşitliği dersinin okutulmasını yüksek sesle gündeme getiren üniversitelerden biri olduğunu söyledi.
 
 Toplumun içerisinde bulunduğu ihtiyaçtan yola çıkılarak böyle bir dersin okutulması gündeminin oluşturulduğunu belirten Attar, "Her şeyden önce insan haklarının icra edilmesine yönelik bir eylemdir bu ders, çünkü kadın ve erkek cinsiyet ayrımı gözetmeksizin dünyaya gelmektedir. İnsan hakları kapsamında olayı ele almak gerekiyor" diye konuştu.
 
Attar, toplumsal cinsiyet eşitliği dersinin GRÜ akademik takviminde yerini aldığını dile getirerek, "Bu ders, her hangi bir cinsi öne çıkararak her hangi bir cinsi daha sorumluluk yükleyerek değil de hiç şüphesiz ki her bir bireyin önce vatandaş kimliği çatısını esas alan hak ve hukuklar konusunda bir bilgilendirme olacaktır" ifadesini kullandı.
 
Üniversitelerde öğrencilerin farklı aileleri, farklı yöreleri ve farklı kültürleri temsil ettiğine işaret eden Attar, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Dolayısıyla bütün bu farklılıkların bir arada olduğu bu ortama bilinçli insan yetiştirme dersi olarak da bunu tanımlayabiliriz. Bu konularla ilgili dersler verilecektir. Çünkü bu dersleri alan kişiler ileride bir ailede eş, baba, ağabey, arkadaş bir kadın içinde anne aynı zamanda gelin, en önemlisi çocukları eğiten ve terbiye eden, bu konuda daha farklı sorumluluk üstlenen bireydir. Toplumun bilinçlenmesi budur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler