Giresun'da kar alarmı!

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun'u etkisi altına alabilecek kar yağışına karşı gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.   Aksu, belediye binasında birim müdürleriyle yaptığı toplantıda, Meteoroloji yetkilerinin perşembe ve cuma günü Giresun

Giresun'da kar alarmı!
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun'u etkisi altına alabilecek kar yağışına karşı gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.
 
Aksu, belediye binasında birim müdürleriyle yaptığı toplantıda, Meteoroloji yetkilerinin perşembe ve cuma günü Giresun için yoğun kar yağışı uyarısında bulunduğunu belirtti.
 
Belediye olarak uyarıyı dikkate alarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin hızla alındığını vurgulayan Aksu, karla mücadelede görevli personel için de izinlerin iptal edildiğini aktardı.
 
Yoğun kar yağışı sırasında zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını isteyen Aksu, "Öncelikle vatandaşımızın can ve mal güvenliği önemlidir. Kar yağışı halinde seferberlik ilan edeceğiz. Kent trafiğinin sağlanması için yollar ve ana yol ve caddeler açık tutulacaktır. Elektrik kesintisine karşı su sorunu yaşanmaması için jeneratörler hazır hale getirilecektir. Her birimimiz kendisine göre önlemini erkenden alarak hazır bekleyecektir. Yoğun kar yağışı halinde özel araçların trafiğe çıkmaması, toplu ulaşım araçlarının kullanılması çalışmaların sağlıklı yürütülmesi için çok önemli. Vatandaşlarımızdan bu konuda destek beliyoruz" dedi.
 
Aksu, belediye olarak karla mücadele için 150 kişilik ekip oluşturduğunu, ayrıca tuzlama için ilk etapta 50 ton tuzun hazır hale getirildiğini ve toplam 30 aracın da hazırda bekletildiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler