"Gerçek güç millete ait olacak"

Salih Cora Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modelini anlattı

"Gerçek güç millete ait olacak"
Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modelinin Devletle Milleti bütünleştireceğini ifade ederken, Devletle Millet arasındaki vesayet organları içinse bir tarihi son niteliğinde olduğunu söyledi.

Cora şöyle konuştu;

"Mevcut parlamenter sistemde milletin seçtiği kişiler öyle veya böyle vesayet makamlarınca kuşatılmakta ya yok olmakta ya da vesayete teslim olmaktadır. Bu yönde siyasi tarihimizde birçok örnek vardır. Bir baktınız ki yargı ile bir baktınız ki askerle bir baktınız ki bürokrasi ile, manşetlerle dönemin siyasi iktidarları bu güçlere teslim oldular ve milletten uzaklaştılar. 

Türkiye’nin tapusu millete ait olması gerekirken yıllarca bu statükocu, üsten bakan jakoben anlayışça teslim alındı. Adeta bu tapu üzerinde haksız yere oluşturdukları şerhlerle hacizlerle katakullilerle hissedar oldular. Hak sahibi olduklarını iddia ediyorlar. Ak Parti bu vesayet organlarına teslim olmadı, onlar tarafından da teslim alınamadı. Onlarla mücadele etti. Şimdi bu mücadelenin kurumsallaşması ve bir anayasal statüye yerleşmesi gerekiyor. Onun için bu referandum çok önemlidir. 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile; milletin seçtiği milletvekillerinden oluşan Meclis, milletin seçtiği Cumhurbaşkanı ile oluşacak yürütme ve milletin seçtiği milletvekilleri ile milletin seçtiği Cumhurbaşkanınca belirlenecek yargının üst çatısı olan HSK ile her şey millete ait olacak. Gerçek güç millete ait olacaktır. Bu tapu üzerindeki hacizler, şerhler, yolsuz tescillerle oluşan vesayet makamlarının hisseleri ortadan kalkacak bütün şerhlerden arınmış tapu millete teslim edilecektir. Millet beş yılda bir yapılacak seçimlerde ne derse o olacak .”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler