Genç’ten öğrencilere tablet desteği!

Ortahisar Belediyesi, öğrencilere ücretsiz tablet dağıtacak.

Genç’ten öğrencilere tablet desteği!

Eğitim faaliyetlerine bugüne kadar 10 milyon TL’lik destek veren Ortahisar Belediyesi, uzaktan eğitim projesine katkı sunmak için, şimdi de öğrencilere ücretsiz tablet dağıtacak.

Bu kapsamda Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘Uzaktan Eğitime Erişim Projesi Protokolü’ imzalandı. Protokolü, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse imzaladı. Yapılan protokole göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim projesi kapsamında Ortahisar Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen öğrencilerin tablet bilgisayar ihtiyacını karşılayacak. 

Genç’ten öğrencilere tablet desteği!

“KATKILARINI HER ZAMAN YANIMIZDA HİSSEDİYORUZ”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in sadece tablet konusunda değil, eğitimle ilgili bütün konularda kendilerine destek olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, şöyle konuştu: “Kovid-19 sebebiyle okullarımızda uzaktan eğitim devam etmektedir. Uzaktan eğitim nedeniyle çocuklarımızın mağdur olmaması için bakanlığımızın attığı adımlar ve ülke genelinde yapılan bağışlarla birlikte ilçemizdeki bazı öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladık. Bakanlığımızın bu desteği de artarak devam ediyor. Eğitimde sadece tablet konusunda değil, başka konularda da Ortahisar Belediyemizin katkılarını her zaman yanımızda hissediyoruz. Bu da bunun devamı niteliğinde bir proje… Örnek olacak şekilde de devam ediyor. Okullarımızda ihtiyaçlı öğrencilerimizin tabletlerini karşılamak için gereken listelemeleri yaptık. İnşallah, bu çalışmamızla da öğrencilerimizin mağduriyetini gidermiş olacağız.”

“EĞİTİM HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Öğrencilerin uzaktan eğitim imkânlarından yoksun kalmaması devletin bütün tedbirleri aldığını belirten Başkan Genç, yerel yönetimler olarak kendilerinin de bu projelere katkı sunduğunu söyledi.

Öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması için aynı kararlılıkla destek olmaya devam edeceklerine vurgu yapan Başkan Genç, “Kovid-19 başladıktan sonra birçok alanda devletimizin her kesime olduğu gibi eğitim konusunda da çok önemli adımları oldu. Uzaktan eğitim konusunda bütün öğrencilerimizin bundan istifade edebilmesi için bizler de devletimizin bu kararlı adımlarına yerelde katkı sağlamak adına tabletlerimizi öğrencilerimize dağıtacağız. Öğrencilerimizin eğitimden yoksun kalmamaları adına bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da eğitim konusunda aynı hassasiyetle katkı sağlamaya devam ediyoruz. Burada bunun bir örneğini daha yaşıyoruz. Eğitim her şeyden önemli. Geleceğimizin için önemli. Cumhurbaşkanımızın riyasetinde devletimizin ortaya koyduğu anlayışın gereğini yerelde yapmaya devam edeceğiz. Ben buradan kıymetli müdürümüze eğitime yaptığı katkılar nedeniyle çok çok teşekkür ediyorum. Hep beraber bu şehrin çocuklarının yarın vatana, millete daha güzel hizmetler yapabilmelerini sağlamak üzere daha iyi bir eğitim alabilmeleri için aynı kararlılıkla koşmaya devam edeceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun…” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber