Genç'ten Ankara Çıkarması!

Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, Ankara'ya çalışma ziyaretinde bulundu.    Ziyaret kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu

Genç'ten Ankara Çıkarması!
Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, Ankara'ya çalışma ziyaretinde bulundu. 
 
Ziyaret kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora ile istişarelerde bulunan Başkan Genç, Trabzon'a yapılacak projeler için destek istedi. Başkan Genç TOKİ ile varılan mutabakat çerçevesinde Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'nin önümüzdeki hafta ihaleye çıkarılacağını söyledi.
 
Başkan Genç, Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi, Bitki Müzesi, Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi ve diğer projeler için Trabzon milletvekillerinden ciddi lobi faaliyetlerinde bulunmalarını istedi. Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Ortahisar için prestij projesi olduğunu ifade eden Genç, Trabzon'un daha sağlıklı kent standartlarına kavuşması için özellikle kentsel dönüşüm projelerinin hayati bir önem arz ettiğini kaydetti. Belediye bütçesi ile bu projelerin hayata geçirilemeyeceğini ve projeler için mutlaka merkezi bütçeden yardım alınması gerektiğine vurgu yapan Başkan Genç, "Ortahisar ilçemiz 315 bin nüfusuyla birçok ilimizden büyük bir ilçe konumunda. Bu kadar nüfusun yaşadığı bir ilçede altyapı sorunlarını ortadan kaldıracak ciddi yatırımlara ihtiyaç var. TOKİ Başkanımız Sayın M. Ergün Turan ile yaptığımız görüşmede kendisi bize Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'nin önümüzdeki hafta ihaleye çıkarılacağını söyledi. Trabzon-Rize Karayolu ve Trabzon uluslararası havalimanı kuzeyinde yer alan proje alanının %70'i yeşil alan olarak şehir mobilyaları ile donatılarak halkın kullanımına açılacak. Proje alanının % 30'u da yapılacak ticaret merkezli tek katlı binalar ile sosyal donatı alanlarının ihalesi ile Çamlıca Mevkiinde yapılacak 301 adet konut 1 adet cami ve bir adet ticaret merkezinin ihalesi ocak ayı içerisinde belli olacak. Ben kendisine yapmış olduğu desteklerden ve yoğun gayretlerinden ötürü bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Bu projeler konusunda belediyemize çok ciddi bir desteği oldu. Biz belediye olarak asli görevimiz olan faaliyetleri yürütürken diğer yandan şehrimizde eğitim, kültür-sanat ve istihdam alanlarında da çok kapsamlı projeler ve kurslar düzenliyoruz" diye konuştu.
 
Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi gibi dev bütçeli projeleri hayata geçirmek için bakanlıkların ve kalkınma ajanslarının desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Başkan Genç turizm hareketliğinin sürdürülebilmesi için Yeşil Yol gibi projelerin de tamamlanması gerektiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler