Genç'ten, Talanov'a taziye ziyareti

Talanov, saldırının, Türkiye ile Rusya halklarını ayırmak isteyen güçlerin işi olduğunu söyledi.

Genç'ten, Talanov'a taziye ziyareti

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren Rusya'nın Ankara Büyükçelisi Andrey Karlov için Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitri Talanov'a taziye ziyaretinde bulundu.

Büyükelçinin öldürülmesiyle nedeniyle çok büyük bir üzüntü içinde olduğunu belirten Başkan Genç, saldırıyı yapanları ve yaptıranları lanetlediğini kaydederek, "Bu saldırının, Türkiye ile Rusya'nın değişik coğrafyalarda birlikte hareket etmesi nedeniyle bu birlikteliği baltalamak isteyenlerin işi olduğunun bilincindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin'in bu ilişkiye halel getirmeden devam kararı aldıkları ve sağduyulu davranmaları buna delalettir. Bizim devlet anlayışımızda ve tarihimizde yabancı elçilere saldırı yoktur. Bizim elçilerimiz birçok saldırıya maruz kalmıştır ama bizim tarihimizde böyle bir şey yoktur. Bu saldırıyı çok kalleşçe ve alçakça bulduğumuzu ifade ediyoruz. Bu vesileyle elçimizin eşine, başkonsolosumuza ve Rus halkına başsağlığı dileklerimizi bir kez daha huzurlarınızda iletmek istiyorum. Acınızı da yürekten paylaştığımızı ifade etmek istiyorum." dedi. 

İŞBİRLİĞİMİZE ENGEL OLAMAYACAKLAR

Rusya Federasyonu Başkonsolosu Dmitri Talanov ise taziye ziyareti için Başkan Genç'e teşekkür ederek, yapılan saldırının Türkiye-Rusya işbirliğine engel olmayacağını söyledi.

Genç'ten, Talanov'a taziye ziyareti

Saldırının, Türkiye ile Rusya halklarını ayırmak isteyen güçlerin işi olduğunu kaydeden Başkonsolos Talanov, "Öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu zor günlerde bizim yanımızda olduğunuz için ve acımızı paylaştığınız için teşekkür ederiz. Maalesef, Türkiye ile Rusya halklarını ayırmak isteyen güçler var. Onlar geçen yılda böyle bir girişimde bulunmuşlardı. Maalesef böyle bir girişim şimdi de tekrarlandı. Sizin bizim yanımızda olmanız, halklarımızı ve ülkelerimizi ayırmanın mümkün olmadığını göstermektedir. liderlerimizin ifade ettiği gibi bizim işbirliğimize kimse engel olamayacaktır ve ilişkilerimiz devam edecektir. Böyle bir olayın gerçekleşeceği hiç aklımızda yoktu. Çok büyük bir kaybı yaşıyoruz ama ilişkilerimize de devam etmemiz gerekiyor. Son günlere kadar Türkiye ve Rusya ilişkilerinin geliştirilmesini sağlamak, ileriye götürmek için  çaba sarf eden büyükelçimizi rahmetle anıyoruz. Her zaman bizim yüreklerimizde olacak. Size de taziyelerinizden ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Ziyaretiniz konsolosluk çalışanlarımız için çok değerlidir. Sizin bugünlerde bizim yanımızda olmanız bizim için çok önemlidir." sözlerine yer verdi. 

Genç'ten, Talanov'a taziye ziyareti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber