"Genç'in tavrı herkese örnek olsun"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Kamu-Sen Trabzon İl Başkanlığını ziyaret etti.

"Genç'in tavrı herkese örnek olsun"

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Kamu-Sen Trabzon İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İlk defa bir belediye başkanının kendilerini ziyaret ederek hizmet ve projelerini anlattığını belirten Kamu-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber Başkan Genç'e teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Coşkun Dilber, "Bugünlerde 15 Temmuz ruhunu yaşatmaya daha çok ihtiyacımız var. Hain darbe girişimine karşı bütün sivil toplum örgütlerimizle birlikte meydanlarda aynı safta yer aldık. Bu birliktelik ve dayanışma sürdürülmeli. Değerli başkanımız 15 Temmuz ruhunu yaşatarak bütün sivil toplum örgütlerini ayrım yapmadan ziyaret ediyor. Görüş alışverişinde bulunuyor. Başkanımızın bu tavrının herkese örnek olmasını istiyoruz. Nasıl darbe girişimine karşı bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri tek yürek olduysa, vatanımıza hizmet için, şimdi de aynı şekilde bu birlikteliği ve dayanışmayı sürdürmeli. Değerli Başkanımızın bunu en güzel şekilde yaptığını düşünüyorum. Ve bu hassasiyetinden ve nezaketinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum." dedi. 



Belediyenin hizmet ve projelerinin Başkan tarafından kendilerine anlatılmasının çok önemli olduğunu belirten Dilber, "Başkanımız bizleri ziyaret ederek hizmet ve projelerini kendi anlattı. İlk defa bir belediye başkanı bizi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Bunu çok önemli ve değerli buluyoruz. Bu projeler yapılırken bizim de görüşümüzün ve fikrimizin alınmasını istiyoruz. Bize de danışılsın. Eleştiri ve önerilerimizi hep beraber ortaya koyalım." ifadelerine yer verdi. 

Belediyenin yürüttüğü Pelitli ve Pazarkapı kentsel dönüşüm projelerini anlatan Başkan Genç, kentsel dönüşüm projelerinin mahalle kültürlerini yok etmeden yapılması gerektiğini belirterek, bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Genç, "Kentsel dönüşüm projeleri mahalle kültürünü yok etmemeli. Sosyal yapıyı bozmamalı. Bunun için Pazarkapı'da burada yaşayan insanlarımıza projede olmamasına rağmen konut vereceğiz. O mahalle kültürünü yaşatmak için. Mahalle kültürü mahallesinde yaşanır. Başka bir yere taşınmayla bu kültür yaşamıyor." diye konuştu. 



Belediyenin turizmi geliştirmeye yönelik projelerinden de bahseden Başkan Genç, hâlâ Trabzon'da profesyonel anlamda turizmciliğin yapılamadığına dikkat çekerek, "Turizme dönük olarak Kemeraltı'nda bir proje başlattık. İstiyoruz ki Kalepark'tan Atapark'a bir turizm aksı düşünelim. Tarihi Bedesten ve Alacahan'ı içine alan Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projemizle turistlerimizi şehir içinde tutarak daha çok girdi sağlamayı amaçlıyoruz. Turizm çok ciddi bir girdi bırakıyor. Darbe girişimine rağmen 2016 yılı rakamı 500 bini geçti. Ama hala profesyonel manada bir tavrımız yok. İpekyolu güzergahında olan Mağmat Vadisi'nde Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi'ni hayata geçirip turizme kazandırmayı düşünüyoruz. Burası 600 dönümlük bir alan. Bunun 300 dönümü orman, kalan kısmı da de mera alanlarından oluşuyor. Buranın tahsisi için çalışmalar yürütüyoruz. Spor tesisleriyle, gezi ve piknik alanlarıyla çok harika bir proje olacak." sözlerine yer verdi.  

 Ortahisar'da yeşili artırmak bütün imkanları zorladıklarını belirten Başkan Genç, "Ekopark'ı, Beşirli'de 12 dönümlük alana inşa ediyoruz. Burayı çok ciddi bir park haline getireceğiz. Diğer yandan Büyükşehir Belediyemizin Botanik ve Gülcemal projeleri de şehrimizde yeşil alan miktarını ciddi oranda artıracaktır." dedi. 

15 Temmuz darbe girişimine değinen Başkan Genç, yaşananların 1916 yılında Türkiye'yi işgal etmek isteyip de bunu başaramayanların kaleyi içten fethetme girişimi olarak değerlendirdi. Başkan Genç, "Yaşadığımız durum Çanakkale Savaşı'ndan farklı değildi. Fakat halk buna en güzel tepkiyi gösterdi. Bu manada sizler ve diğer sivil toplum örgütleri ciddi bir ruh ortaya koydu. O nedenle sizlere ve diğer STK'larımıza teşekkür ediyorum. Milletimizin darbe girişimine karşı gösterdiği hassasiyet çok önemli. Millet darbecilere, 'Siz ne yaparsanız yapın, bu topraklar bize atalarımızdan vatan olarak kaldı. Biz en güzel şekilde vatanımıza çıkarız karşılığını verdi." ifadelerine yer verdi. 



Kamu-Sen üyelerine bilgi veren Başkan Genç, üyelerin sorularını da cevaplandırdı. Genç, Çukurçayır'da artan trafik yoğunluğuyla ilgili soruyu, "Büyükşehir ve Ortahisar bu sorunu çözmek için çalışıyor. Çözüm üretilebilecek bir konu" şeklinde cevap verdi. 

Genç, Pazarkapı'ya yapılacak belediye hizmet binası ile ilgili soruya da, "Binamızın ve kaymakamlık binamızın şehrin merkezinde yapılması bana göre çok uygun. Belediye binamızı İller Bankası'na kesinlikle yaptırmayacağız. İhalesini kendimiz yapacağız. Finansmanının 4/3'ünü İller Bankası'ndan kullanacağımız krediyle 1/4'ünü de kendi imkanlarımızla yapacağız." diye cevap verdi.  

Raylı sistem ile ilgili soruyu ise, "Raylı sistem ilk etapta Yomra-Akçaabat arasına yapılacak. Akabinde Beşikdüzü'ne ulaşacak. Ben şahsen şehrin içinde de raylı sistemin olmasından yanayım. İstanbul'da Sultanahmet'te var ve başka yerlerde hafif raylı sistem var. Şehir içinde de olursa şehrimize ayrı bir renk katacağına inanıyorum." şeklinde cevaplandırdı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler