Genç, fen işleri ekibini topladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Fen İşleri ekibini topladı.

Genç, fen işleri ekibini topladı

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediyenin 2020 Yılı Yol Programı'yla ilgili Fen İşleri Müdürlüğü personeliyle toplantı yaptı. Toplantının korona virüs salgını nedeniyle sosyal mesafe ilkesine dikkat edilerek, maskeyle gerçekleştirildiği gözlendi.

Toplantıya Fen İşleri’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selahaddin Çebi ile Fen İşleri Müdürü Baki Altuntaş ve ilgili personeller katıldı.  

Toplantıda konuşan Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi’nin güncel şartlar gözetilerek her yıl hazırladığı yol programlarını büyük ölçüde gerçekleştirdiğini bazen de hedeflenen rakamın üzerine çıkıldığını söyledi. 2020 yılı yol programının muhtarların ve vatandaşların talepleri doğrultusunda hazırlandığını dile getiren Başkan Genç, öncelik arz eden, trafik yoğunluğunun olduğu yolların acil olarak ele alınması gerektiğini söyledi. 

Genç, fen işleri ekibini topladı

“ÖNCE SAĞLIK, SONRA İŞ”

Birim müdürlerine korona virüs salgını nedeniyle bütün personelin çalışmalarını sürdürürken salgından korunma tedbirlerini harfiyen uyması gerektiğini hatırlatan Başkan Genç, "Geçen yıl yol programımıza sadık kalarak bazı konularda hedeflerimizin üzerine çıktık. Bu yıl ise malumunuz korona virüs salgını nedeniyle bir yandan projelerimizi yürütürken, diğer yandan salgından korunmak için de açıklanan tedbirlere harfiyen uyuyoruz. Bu anlamda personelimizin sağlığı her şeyden önemlidir. Tabi ki, projelerimiz yürüyecek ama kimsenin sağlığına da zarar gelmemesi bizim en önemli konumuzdur. Bunun için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyacağız. Bu iş ihmâlkârlığa gelmez… Önce sağlık, sonra iş… Ona göre herkes gerekli hassasiyetleri büyük bir dikkatle yerine getirsin.” dedi. 

Genç, fen işleri ekibini topladı

“ORTAYA ÇIKABİLECEK İHTİYAÇLAR”

Genç, çalışmalar yürütülürken muhtarlarla sürekli irtibat halinde olunması gerektiğini söyledi. Genç, “2019 yılında gösterdiğimiz başarıyı bu yıl da gösterelim. Bundan dolayı Başkan Yardımcımız Selahattin Çebi'ye, Fen İşleri Müdürümüz Baki Altuntaş'a ve bütün ekibimize teşekkürlerimi iletiyorum. 2020 yılıyla ilgili muhtarlarımızdan taleplerimizi alarak programımızı oluşturduk. Nerede asfalt, nerede beton yol ve nerede yaş beton yol yapılacak hepsini tespit ettik. Diğer yandan gelen talepler doğrultusunda öncelik arz eden konuları daha erken bir tarihe alarak yol programımızı hazırladık. Çeşitli zamanlarda muhtarlarımızla yapmış olduğumuz istişare toplantılarında da bu konularla ilgili görüş alışverişinde bulunduk ve bundan sonra da muhtarlarımızla sürekli irtibat halinde bulunacağız. Yıl içinde ortaya çıkabilecek önemli konuları ve talepleri de değerlendirmeye alacağız."  diye konuştu.  

Genç, fen işleri ekibini topladı

“KALDIRIMLARA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

TİSKİ, TELEKOM, AKSA gibi kurumların altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların öncelikli olarak ele alınacağını belirten Başkan Genç, "Kırsalda bulunan 41 mahallemizde kuru beton ve sulu beton çalışması yapacağız. Beton kırsal mahallelerde daha uzun ömürlü oluyor. Merkezde yer alan 44 mahallemizde ise TİSKİ, TELEKOM, AKSA gibi; doğalgaz, haberleşme ve su projeleri yürüten kurumlarla sürekli koordinasyon halinde olacağız. Yap-boz yapmamak için bu kuramların çalışmaları neticelendikten sonra cadde ve sokaklarda çalışmalarımızı öncelikli olarak yapacağız. Özellikle şehir merkezinde deforme olmuş kaldırımları yenileyeceğiz. Kaldırım konusuna bu sene daha çok ağırlık vereceğiz.,."  ifadelerine yer verdi. 

Genç, fen işleri ekibini topladı

“ÇEBİ, VATANDAŞ MEMNUN”

Fen İşleri’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selahaddin Çebi de altyapı çalışmaları çerçevesinde yolların yanı sıra, istinat duvarı, beton duvar, perde beton, taş duvar, drenaj kanalı, yağmur suyu kanalı ve kaldırım gibi pek çok alanda çalışmaları eş zamanlı olarak yürüttüklerini belirterek, “Ortahisar Belediyemiz 85 mahallemizin tamamında proje yürütüyor. Bu anlamda her gittiğimiz mahallede vatandaşlarımızın çok samimi ilgisi ve teveccühüyle karşılaşıyoruz. Bütün vatandaşlarımız yapılan çalışmalardan ziyadesiyle memnun kalıyor. Bunu sahada gözlemliyoruz. Vatandaş memnun kalınca biz de çalışmalarımızı daha bir şevkle yapıyoruz. Bu anlamda her bir vatandaşımızın talebi bizim aynı önemedir. Geçen yıl olduğu gibi, 2020 yol programımıza da eksiksiz bir şekilde tamamlayacağız. ” ifadelerine yer verdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber