Genç: Bu sistem devlet aklının ürünüdür

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, muhtarlarla 14. İstişare Toplantısı'nda bir araya geldi.

Genç: Bu sistem devlet aklının ürünüdür

Muhtarlara hitap eden Ahmet Metin Genç, bugüne kadar hiçbir görüş, parti ayrımı yapmadan muhtarlara eşit davrandığını belirterek, "Muhtarlarımız, bizim mesai arkadaşlarımızdır' lafını sözde değil, samimi olarak ifade ettik. Bu formel bir laf değildir. Her görüşten muhtarımıza eşit mesafede kaldık. Parti ve ideoloji ayrımı yapmadık." dedi.  


Yapmış oldukları bütün işlerde şeffaflık ilkesine çok önem verdiklerini belirten Başkan Genç, her yıl sonunda bununla ilgili muhtarlarla birlikte istişare toplantıları düzenlediklerini kaydetti. Başkan Genç, "Eksiklerimiz olabilir. Bugün de olacak, yarın da olacak. İlk iş olarak muhtarlarımız daha güzel şartlarda çalışsın diye yeni hizmet binaları yapmaya çalıştık. Altı mahallemizin muhtarlık binası bitti, bunları hizmete açtık. Bu işlerde şeffaflık olması lazım. Her yıl sonunda yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı sizlerle paylaşıyoruz. Muhtarlarımız teknolojiden istifade etmesi için onlara bilgisayar dağıttık. 50 bilgisayar dağıttık. Muhtarlarımızın elektrik, su ve telefon gibi faturalarını üstlendik. Biz bunları yapmamız gerektiği için yaptık. Koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmek için yolumuza devam ediyoruz. 1800 km'lik yol ağımızı bitirmek istiyoruz. Hiçbir muhtarımızı belediye başkanının samimiyetinden şüphe etmesin. Bu işte samimiyiz. Bugüne kadar ilçemizdeki 85 muhtarımızla müthiş bir samimiyet havasında çalıştık. Az, yaptık, çok yaptık ama her tarafa uzanmaya çalıştık. Bundan sonra aynı samimiyetle kalan iki yılımızda sizlerle birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. Farklı düşünebiliriz, hepimiz aynı partiden, görüşten olmayabiliriz ama bu bizim birlikte hareket etmemize mani değil. Eğer demokrasi diyorsak, biz de birbirimizin görüşlerine, emeklerine saygılı olmak zorundayız." diye konuştu.

HEM 'EVET' HEM DE 'HAYIR' SAYGIDEĞERDİR

16 Nisan referandumunda verilecek 'Evet' ya da 'Hayır' oylarının saygıdeğer olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, milli iradenin sandık tercihine herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade ederek, "Hafta sonu yapacağımız seçim bir siyasi seçimden ötedir. Güvenli seçim için her şeyi yapacağız. Evet tercihi bizim için ne kadar saygı değer bir tercihse Hayır tercihi de o kadar saygıdeğer bir tercihtir. Eğer milli iradeyse, sandıktaki tercihe saygılı olmak zorundayız. Ülkemiz, şu anda önemli bir süreçten geçiyor. Bu önemli süreçten geçerken oturup düşünmeliyiz. Suriye'de Amerika'nın, Rusya'nın, İngiltere'nin ne işi var? Bu güçler yüzyıl öncede buradaydı, Çanakkale'deydi. Daha sonra ne oldu? Asala'yı, PKK'yı çıkardılar. En son, içimizden çıkarak dini duygularımızı sömüren FETÖ denen hain örgütü kullandılar. Bunların hepsi proje... Bunlar güçlü bir Türkiye olmasın diye yapıldılar. Öyle olmuş ki; Almanya 300 tane FETÖ, 4500 tane PKK'lı elebaşını tutuyor. Ve bunları bize vermiyorlar ki yargılayalım. Ve ne enteresandır ki PKK, FETÖ, DEAŞ, PYD Türkiye'de bu yönetim sisteminin değişmesini istemiyor. Eğer bu sistem gelirse, bütün mekanizması bu yapıların hiçbir etkisi olmadan kullanılacak."  

'EVET' ÜLKEMİZİN FAYDASINA OLACAKTIR

"Değerli muhtarlarım, Recep Tayyip Erdoğan'a Cenabı Allah bütün makamları nasip etti. Ama cumhurbaşkanımız istiyor ki bundan sonra devlette tam anlamıyla milli irade tecelli etsin. FETÖ gibi hain örgütler devlet içinde bir daha barınamasın. Bu sistemin, FETÖ'nün hain darbe girişiminden sonra ortaya çıkması bir devlet aklıdır, bir siyasi parti düşüncesinden ötedir. Bu devleti güçlendirmemiz lazım. Zayıfladığımız zaman neler yapacaklarını biliyoruz. Suriye'de neler yaptıkları ortada. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Daha istikrarlı, daha bağımsız olmalıyız. Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Ama kayıtsız, şartsız milletin hiçbir zaman olamadı. Bu referandum sürecinden 'Evet' çıkmasının ülkemize daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu bir... İkincisi, Trabzon'dan yüksek oranda 'Evet' çıkmasının Trabzon'un evladı olan ve hangi delikteyse, teröristi o delikten çıkaran İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun da mücadelesine destek olacağını düşünüyorum. Terör örgütleriyle çok kararlı ve etkili bir mücadele yürütüyor. O yüzden de çok eleştiriliyor. O nedenle bu süreçte bakanımıza ne kadar destek olursak, bizim için o kadar iyi olur."

MUHTARLARIMIZI RENGİNE GÖRE AYIRMAMALIYIZ

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk,  "Kimsenin renk ayrımı, fikir ayrımı yapmaya hakkı yoktur. Muhtarlarımızı rengine ve görüşüne göre kimse ayırt etmeyecek. Aynı Ahmet Başkan gibi herkesi bir bütün ve tek renkte görecek." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlarla ilgili SSK primlerinin ve silah harcırahlarının devlet tarafından ödenmesiyle ilgili müjdelerin çok önemli olduğunu ifade eden Aktürk, "Cumhurbaşkanımız muhtarların SSK primlerinin ödenmesiyle ilgili müjdeyi verdi. Bundan çok mutluyuz. Muhtarlarımız, muhtarlığı bıraktıktan sonra ruhsat harcı ödüyordu. Artık bu da kaldırıldı. Cumhurbaşkanımız ruhsat harcı muafiyetinin de müjdesini verdi. Geçen hafta muhtarlarımızla yapmış olduğumuz toplantıda şu mesajı verdik. Biz, Türkiye cumhuriyeti devletinin bayrağının altında bir ve bütün şekilde yaşamaktayız, yaşamaya da devam edeceğiz. Biz birbirimizin derdini dinlemeden, birbirimizi anlayamayız. Bu şekilde aramızda bir bağ da oluşmaz. Onun için hep birlikte beraber yürüyeceğiz. Birbirimizin elini sıkmadan, birbirimizi dinlemeden birbirimizi anlayamayız. Bizim kültürümüzde vatan değiştirmek yoktur. Bu vatan topraklarında ya öleceğiz, ya yaşayacağız. Başka yere terk etmek asla yok. Arkadaşlar, Ortahisar'da Ahmet Başkanımızın yüzünü yere baktırmayacak şekilde çalışmamız lazım. O bizim yüzümüzü yere baktırmıyorsa biz de onu o şekilde kucaklamamız gerekiyor. Bu millet bizi hizmet etmek için yola çıkardı. Biz de o niyetle yola çıktık." diye konuştu.

VATANIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş ise konuşmasında maddi ve manevi yapmış oldukları çalışmaların neticelerini almaya başladıklarını belirterek, "İki gün sonra ülkemizin belki de en önemli seçimlerinden birini gerçekleştireceğiz. Şunu söylemek istiyorum. Biz vatanımızın, bayrağımızın hürriyeti için çalışıyoruz. Rabbim bu bayrak altında bizim birlikteliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın. Ülkemiz için en iyisi neyse, Allah onu nasip eylesin..." diye konuştu.











 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber