Genç, Bakan Varank’tan Büyük Sanayi Sitesi’nin taşınması konusunda destek istedi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Bakan Varank'tan destek istedi.

Genç, Bakan Varank’tan Büyük Sanayi Sitesi’nin taşınması konusunda destek istedi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’a gelen Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank’tan Değirmendere’deki Büyük Sanayi Sitesi’nin daha uygun bir alana taşınması konusunda destek istedi. 

Bakan Varank’a, Büyük Sanayi Sitesi’nin bulunduğu alandan başka bir alana taşınması konusunda bütün sivil toplum örgütlerinin, kent paydaşlarının ve esnafın hem fikir olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Şehrimizin doğu girişinde yer alan Büyük Sanayi Sitesi hoş bir görüntü oluşturmuyor. Trabzon Uluslararası Havalimanı’na gelen turistler ve ziyaretçiler ilk olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi, Pelitli Mahallesi, Forum AVM ve EYOF Parkı gibi güzel eserlerle karşılaşıyorlar. Ama Değirmendere’yi geçtikten sonra eski çimento binasının da yer aldığı alanda miadını doldurmuş, son derece deforme olmuş Büyük Sanayi Sitesi ile karşılaşıyorlar. Tabiri caizse sahil aksındaki güzel görüntüyü sekteye uğratan eski püskü yapılar topluluğu ile karşılaşmak şehrimizle ilgili hoş olmayan algılara neden oluyor. Trabzon’un merkezi konumundaki bir alanda hâlâ daha böyle bir yapının olması şehir planlaması açısından da kabul edilebilir bir durum değil…” dedi. 

“ESNAF DA TAŞINMASINDAN YANA”
Değirmendere bulunan çimento fabrikasının taşınmasından sonra Büyük Sanayi Sitesinin de taşınmasının elzem hale geldiğine dikkat çeken Genç, “Trabzon için büyük bir görüntü kirliliği oluşturan çimento fabrikası buradan taşındı.  Bu binanın söküm işlemlerinin tamamlanmasından sonra artık Büyük Sanayi Sitesi’nin de taşınması elzem hale geldi. Zira burada görüntü kirliliği oluşturan ikinci unsur da sanayi sitesi… Buradaki esnafımızı çeşitli zamanlarda ziyaretlerimizde de bize en çok dile getirdikleri konuların başında bu konu geliyor. Geçmiş yıllarda sanayi sitesindeki esnafımızla değişik zamanlarda bu konuyla ilgili toplantılar gerçekleştirdik. Onların da isteği buradan taşınma yönünde… Şehrimizin en güzel yeri olan bu alan ulaşım aksının birleştiği bir kavşak noktası olarak değerlendirilebilir. Trabzon’a yapılacak olan demiryolu projesi, yeni otogar ve deniz ulaşımının kesiştiği bir rekreasyon alanı olarak değerlendirilmesi şehrimizin bütün bileşenlerini oluşturan sivil toplum örgütleri ve esnafımızın ortak arzusudur.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber