Genç: Alnımız ak, yüzümüz açık, başımız dik

Başkan Genç muhtarlarla bir araya geldi.

Genç: Alnımız ak, yüzümüz açık, başımız dik

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla 19. kez muhtarlarla istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya çok sayıda muhtar katıldı. 

Muhtarlara hitap eden Başkan Genç, "Eksiklerimiz olabilir, fazlamız olabilir. Eksiklikten münezzeh olan sadece Yüce Allah'tır ama samimiyetimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Samimi davrandık ve samimi bir gayret ortaya koyduk. Ve ben burada az ya da çok 85 mahallemize hizmet eden bir belediye başkanının mutluluğunu, gururunu yaşıyorum. Sürelerimiz yaklaşıyor. Kime ne, hangi vazife nasip olur onu ancak Cenab-ı Allah bilir, 85 mahallemizde ve diğer mahallerimizde alnımız ak, yüzümüz açık ve başımız dik olarak yürüyebiliyoruz. Bizim makamımız da mevkiimiz de budur. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum." dedi. 

"SİYASET GÖNÜL İŞİDİR"

Başkan Genç, "Hem Köprübaşından hem Çarşıbaşı'ndan toplantımıza iştirak eden hanım muhtarlarımız. Sizleri saygıyla, hürmetle selamlıyorum. Bugün 19 Ekim Muhtarlar Günü olması nedeniyle bütün mesai arkadaşlarım olan muhtarlarımızın muhtarlar gününü tebrik ediyorum. Bu muhtarlar gününe biraz daha anlamlı girdik. Zira değerli muhtarımız ve Trabzon Muhtarlar Federasyonu Bakanımız tam 50 bin 293 muhtarımızdan 32 bininin kayıtlı olduğu Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanlığı'na seçildi. Ona da şehir olarak gururunu yaşıyoruz. İlimizde 692 muhtarımız var. Gerekse 692 muhtarımız gerekse Ortahisar'ımızda bulunan 85 mahalle muhtarımızla beraber samimiyetle beraber görevimizi ifa etmeye çalıştık. Bu hakikaten bir şey karşılığında yapılacak bir iş değildir arkadaşlar. Bu tamamen gönül işidir, fedakârlık işidir. Bütün samimiyetimle ifade etmek istiyorum ki beni de belediye başkanınız olarak motive eden bu hizmet anlayışını gördük. Hep beraberce bu beş yılı yürüttük. Her şeyi yaptık mı, hayır. Her şeyi yaptık çok iddialı bir söz olur. Ama bütün programlarımızı mahallelerimizde yapmak için beraber bir araya geldik ve çalıştık. İstişare ettik, önceliklerimizi tespit ettik. İlk toplantımızda size söylemiş olduğumuz şu sözü iyi hatırlıyorum, "Mahallelerimizdeki yetkili arkadaşlarımız muhtarlarımızdır, onlardan alacağım programı icra edeceğim" dedim. Ve hamdolsun, geldiğimiz nokta itibarıyla özellikle yapmayı arzu ettiğimiz ulaşım standartlarında % 95 oranını yakaladık. Beraber yaptık bu işleri, iyi günde kötü günde beraber olduk." diye konuştu.  

Genç: Alnımız ak, yüzümüz açık, başımız dik

11 ADET MUHTARLIK BİNASI YAPTIK

Konuşmasında muhtarlarla mesai arkadaşlığı anlayışıyla birlikte çalıştıklarını belirten Başkan Genç, "Biz gerçekten bir mesai arkadaşlığını, mesai birlikteliğini ortaya koyabilmek adına yeni vazifeye başladığım zaman şunu söyledim. Ben bir belediye başkanı olarak nasıl ki şu anda Ortahisar'a layık, gerekli bir hizmet binası yapmayı arzu ediyorsam benim muhtarlarımın da aynı şekilde, aynı teknolojik donanımla beraber bu ihtiyaçları giderecek hizmet ünitelerine sahip olmalıdır, dedik. Ve bugüne kadar 11 tane Çamoba, Gazipaşa, Esentepe, Değirmendere, Yalı, Konaklar, İncesu, Pelitli, Kutlugün, Kanuni ve Uğurlu mahallerimizde 11 adet muhtarlık binamızı hizmete açtık. Eğer bu mesaiyi paylaşıyorsak sağlıklı mekanlara sahip olmamız lazım. Bunun yanında 56 adet bilgisayar dağıttık. Muhtarlarımızın elde ettiği gelirlerin kat be kat fazlasını harcadığını biliyoruz. Ve bunu inceledik, kararını aldık ve dedik ki muhtarlarımızın zaten maaşı kendine yetmiyor. onu da yolda izde vatandaş için harcıyor. Bari muhtarımızın elektrik, su, internet vs ihtiyacını kendi bünyemize alalım dedik. Bu meclis kararını aldık ve hayata geçirdik. Şunu arzu ettik muhtarlarımız lokal sıkıntılardan arınarak çalışabilsin." 

"SAMİMİ OLARAK GAYRET ETTİK"

"Tıpkı Reis-i Cumhurumuzun muhtarlarımızın maaşından tutun, sosyal güvenliğine ve silah ruhsatına  kadar bütün özlük haklarını temin etmesi gibi... Bu bir bakış açısıdır, yönetim anlayışıdır. Bitirdiklerimizin yanında 13 adet de yapımı devam eden muhtarlık binalarımız var. Eksiklerimiz olabilir, fazlamız olabilir. Eksiklikten münezzeh olan sadece Yüce Allah'tır ama samimiyetimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Samimi davrandık ve samimi bir gayret ortaya koyduk. Ve ben burada az ya da çok 85 mahallemize hizmet eden bir belediye başkanının mutluluğunu, gururunu yaşıyorum. Sürelerimiz yaklaşıyor. Kime ne, hangi vazife nasip olur onu ancak Cenab-ı Allah bilir, 85 mahallemizde ve diğer mahallerimizde alnımız ak, yüzümüz açık ve başımız dik olarak yürüyebiliyoruz. Bizim makamımızı da mevkiimiz de budur. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Şu anda üzerimizdeki etiket alındıktan sonra Maraş Caddesi'nde yürürken selamım alınıyorsa asıl makam benim için sizin için de budur. Biz ona talibiz. Bu toplantımıza teşrif eden milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Bu şehre bir çivi çakan herkesten, Cumhurbaşkanımızdan, bakanlarımızdan milletvekillerimizden Allah razı olsun. Ve bütün muhtarlarımıza toplantımıza teşrif ettikleri için teşekkür ediyorum."

"MUHTARLAR YEREL DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ TEMSİLCİSİ" 

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise konuşmasında muhtarların yerel demokrasinin en önemli temsilcileri olduğuna dikkat çekerek, "Muhtarlarımızın ihtiyaçlarının çözülmesi, sıkıntılarının sona erdirilmesi için 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanıyor. Hepinizin 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum, tebrik ediyorum. Muhtarlarımızın yaptığı iş çok önemli ve çok değerli. Hepinizden Allah razı olsun. İnsana dokunan, insana değer veren insanın sorunların çözen bütün yerel yöneticilerimize bu anlamda teşekkürü bir borç biliyorum. Sizlere Cumhurbaşkanımızın verdiği değeri daha önceki dönemlerle kıyaslandığında bir lütuf olarak değil bir hak olarak sizlere sunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da burada anmadan geçemeyiz. Başkanımız muhtarlara çok kıymet veren bir başkan... Bu organizasyonu tertip etmesinden ve bizleri davet etmesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bütün samimiyetimle söylüyorum gök kubbede bir hoş seda bırakmak adına siyaset yapıyoruz. Önemli olan bir isim yaratabilmek, makamlar gelip geçicidir. Bulunduğunuz makama değer katabiliyorsanız değerlidir. Bulunduğunuz makamdan değer almak değil, oraya değer katmak önemlidir. Yeter ki bu şehre iz bırakalım. Hepinize çok teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.  

"GENÇ İLE ÇALIŞMAK İSTERİZ"

Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş ise konuşmasında Başkan Genç ile çalışmaktan mutlu olduklarını belirterek, "Bugün öyle bir tesadüf oldu ki 19 Ekim Muhtarlar Günü'nde 19. kez başkanımızla bir araya geliyoruz. Biz kendisine her konuda teşekkür ediyoruz. Biz Ortahisar muhtarları gerçekten her konuda şanslıyız. Çünkü bizimle gönül köprüsünü kurdu, her işimizi tamamlamaya çalıştı. Verdiği sözlerin devamlı arkasındaydı. Gerçektende Ortahisar'da iz bıraktı. Biz muhtarlar olarak kendisinden razıyız ve devamlı olarak onula çalışmak isteriz. Ortahisar Trabzon'daki ilçelerin belki de Türkiye'deki ilçelerin en şanslısı... Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Her şey gönlünüzce olsun. Allah çalışma azminizi artırsın. İnşallah daha daha iyi yerlerde bu vatana hizmet edersiniz." diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber