Ganita temizliğinde yeni tartışma; "İlkel, bilimden uzak"

Ganita'da tepki çeken Temizlik çalışması ile ilgili açıklama.

Ganita temizliğinde yeni tartışma; "İlkel, bilimden uzak"

Trabzon'da Ganita bölgesinde yapılan ve tepki çeken temizlik çalışması ile ilgili açıklama geldi.
 

Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Vildan Özmen, "Ganita’daki çalışmayı ilkel bulduk" dedi.

Özmen yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 


08.04.2018 Pazar günü Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından ilimiz ortahisar ilçesi sınırları içinde kalan Ganita mevkiinde yapılan deniz dibi temizliği çalışması tamamıyla teknik ve bilimden uzak ilkel bir yöntemle yapılmıştır. Bu yöntem ile deniz ekosistemi hiçe sayılmıştır.
 
Ganita mevkiinde meydana gelen deniz dibi kirliliği, insanlar tarafından atılan katı atıklardan ve atık malzemeden oluşmaktadır. Denizlerde oluşan bu tarz kirlilikleri gidermek yerel yönetimler tarafından düzenli olarak yapılması gereken iş ve işlemlerdendir.
 
Ülkemizde bu işlemler Uzun Bomlu Ekskavatörler, Su Ekskavatörleri ve Amfibik Ekskavatör ile yapılmaktadır. Anlaşılan belediyemizin elinde bu tarz makine ekipman olmayışından kaynaklı daha ilkel ve belediyeye göre daha ucuz bir yöntem seçerek yol yapılmış ve halihazırda bulunan makine ekipman kullanılmıştır.

Belediyenin kullanmış olduğu bu yöntemi Çevre Mühendisleri Odası olarak kesinlikle onaylamadığımızı belirtmek isteriz.  Ayrıca Sayın Gümrükçüoğlu’nun tweter hesabı üzerinden alandan 10 kamyon çöp ve atık malzeme çıkardıklarını beyan etmiştir. Bu 10 kamyon çöp ve malzemenin ne kadarı kendilerinin oraya yol yapmak için dökmüş oldukları hafriyat olduğunu merak etmekteyiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber