Fransa'dan geldiler, Trabzon'u gezdiler

Fransa'daki Türk kadın derneklerinden oluşan bir grup, Karadeniz turu için geldikleri Trabzon'a hayran kaldı.

Fransa'dan geldiler, Trabzon'u gezdiler

Fransa'nın başkenti Paris'te faaliyet gösteren Türk kadın derneklerinin üyeleri,  turistik gezi amacıyla çıktıkları Karadeniz turunda Akçaabat'a ilçesine geldi.


Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur'un davetlisi olarak Trabzon'a gelen ve Akçaabat'ın en önemli turizm mekanlarından olan tarihi Ortamahalle'yi gezen kadınlar, Karadeniz'in görmeye değer bir bölge olduğunu ifade etti.

Bülent Cumur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Paris'te yaşayan kadın derneklerinin her yıl bir bölgeye turistik gezi düzenlediğini ve bu yıl davet üzerine Karadeniz'e geldiklerini belirtti.

Cumur, 82 kişilik kafileye, Trabzon'un tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtma fırsatı bulduklarını dile getirerek, "Burada bizlere destek olan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen'e teşekkür ediyorum." dedi.

Hanımeli Derneği Başkanı Pembe Hekimoğlu ise gösterilen ilgiden kadınların son derece mutlu olduklarını kaydederek, geziye destek olan herkese teşekkür etti.

Baveus Kültür Derneği Başkanı Aysun Otkunlu da Karadeniz'in muhteşem bir doğa olduğunu ve bu güzelliği her yerde anlatacağını söyledi.

Geziye katılanlara, Akçaabat Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu ev sahipliğinde yemek verildi.

Yemeğe, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç da katıldı.









 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler