Flaş Trabzon Havalimanı sözleri! "Yolcularını layığıyla ağırlayamıyor"

Başkan Zorluoğlu'ndan flaş Trabzon Havalimanı açıklaması.

Flaş Trabzon Havalimanı sözleri! "Yolcularını layığıyla ağırlayamıyor"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Ekim ayı Meclis Toplantısına katılarak açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Havalimanı ile ilgili olarak "Mevcut pisti ve mevcut terminal yapılarıyla yolcularını layığıyla ağırlayabilen bir havalimanı değildir" dedi.

Başkan Zorluoğlu'nun Trabzon'a yeni bir havalimanının yapılmasının zaruri olduğunu söyledi.

Başkan Zorluoğlu iu ifadeleri kullandı;

"Sanayicilerimizi ve yatırımcılarımızı yakından ilgilendiren bir meseledir. Trabzon Havalimanı şu anda yolcu sayısı itibarıyla Türkiye'nin sekizinci büyük havalimanıdır. Mevcut pisti ve mevcut terminal yapılarıyla yolcularını layığıyla ağırlayabilen bir havalimanı değildir. Mutlaka o vasfı kazandırmamız lazım. Bu manada Ulaştırma Bakanlığımız ciddi bir çalışma içindedir. Bu çalışma belli bir noktaya geldikten sonra inşallah kamuoyuyla paylaşılacaktır. Trabzon'da çok daha modern imkânlara, terminallere ve piste sahip bir havalimanı inşa edilmesi artık zaruridir. Çevremize ne kadar havalimanı yapılırsa yapılsın, Trabzon'un tarihsel ve geçmişten itibaren gelen bölgenin merkezi olma konumunu etkilemeyecektir. Etrafa yapılan hiçbir küçük havaalanı da Trabzon Havalimanı'na olan yolcu talebini asla azaltmayacaktır. Ordu – Giresun Havalimanı yapıldıktan sonra Trabzon'daki yolcu sayımız azalmamıştır, bilakis artmıştır. Bunlar birbirini olumlu etkileyen yatırımlardır. Bu bakımdan yakından takip ettiğimiz önemli bir vizyon projedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber