Flaş açıklama: Trabzon’daki ihalelerin hepsinde sıkıntı var

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’dan açıklama geldi.

Flaş açıklama: Trabzon’daki ihalelerin hepsinde sıkıntı var

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon’un Ortahisar ilçesinde ihale edilen projelerin hepsinde sıkıntılar olduğunu belirtti.

Oyman 9 maddede sıraladığı sorunlar sonrası “Asıl sorun nerede?” sorusunu sordu.

Oyman açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Sorunlar arttıkça cevapsız sorularımız artıyor.

Ortahisar ilçemizde belediye tarafından ihale edilen projelerin hemen hemen hepsinde önemli sıkıntılar yaşanıyor.

1. Yeni Trabzon Terminali için yapılan ihaleden kısa bir süre sonra şirketin mali durumundan dolayı yeniden ihaleye girilecektir.

2. Gülcemal projesinde yapılan tahkimatlarda bir kısım çökmeler sonucu, tahkimat işinin karayollarına devredildiği duyuruldu.

3. Kadınlar Hali, Beşirli Sahili sanat yapıları, Üniversite A kapısı vb. bir çok projede proje bitiş tarihine uyulmamıştır.

4. Meydan Parkı projesinde İskenderpaşa Cami'nin yanındaki çalışma alanında izinsiz dinamit patlatıldığı ve patlamaların camiye zarar vermesi söz konusu olmuştur.

5. Tiski'nin yeni depolarının inşaatlarını bitirememesi ve mevcut depoların bakımının bazı mahallelerde yapılmadığı şikayeti gelmektedir.

6. Apartman Kapı numaralama işleminde bazı bölgelerde tersten başlanması sebebiyle numaralarda karışıklık yaşanmıştır.

7. Millet Bahçesinde yapılan kaykay pistinin uygun olmadığı gözlenmektedir.

8. Titizlikle başlanan altyapı çalışmalarında son zamanlarda bazı bölgelerde çalışmaların durduğu, bazı bölgelerde çalışmaların bitmeden bir başka bölgeye geçtiği ve yeni bağlantılarda dahi sıkıntı çıktığı gözlemlenmiştir.

9. Üst yapı çalışmaları ise iyice gecikmekte esnaf ve vatandaş mağdur olmaktadır.

Yapılan bir işte aksaklık çıkması normaldir, ancak yapılan her ihaleden sonra sıkıntıların yaşanması normal bir sürecin değil ortada bir sorunun var olduğunun göstergesidir.

Asıl sorun nedir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler