Flaş açıklama: Fındık fiyatı o tarihten önce açıklanmalı

Trabzon Ticaret Borsası(TTB) Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk "Fındık Fiyatı Kurban Bayramı Öncesi Açıklanmalı" dedi.

Flaş açıklama: Fındık fiyatı o tarihten önce açıklanmalı

Trabzon Ticaret Borsası(TTB) Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, yaklaşan fındık sezonu öncesi fındık fiyatının açıklanması ve rekolte çerçevesinde önemli açıklamalarda bulundu. Arslantürk Kurban Bayramı öncesi fiyatın açıklanmasının doğru olacağını belirterek, böylece üreticiye bir bayram müjdesi verilebileceğini söyledi.Fındık fiyatının geçen yıl Temmuz’un ikinci yarısı açıklandığını ifade eden TTB Meclis Başkanı Arslantürk, “Bu yıl da öyle bekliyoruz. Hatta bayram öncesi fiyatın açıklanması doğru olan karardır. Üreticiye müjde verilir. Rekolte konusunda ise normalde olması gereken noktada değil ama son yılların iyi bir seviyesi diyebiliriz. Bizim tahminlerimiz 800 bin ton rekolte geleceği yönündedir. Fiyat ise geçen yıldan biraz daha fazla olur. Artık üretilen fındığın tamamı tüketilecek bir durum oluştu. Üretilen fındığı içerde ve dışarda pazarlayacağız. Bir miktar enflasyon oranında fiyat yüksek olur. Fiyat bu sene 22 lira çevresinde dolaştı. Bugünlerde bile 23 bandında fiyatlar var. O açıdan iyi. Bu sene üretim miktarı da bir önceki yıla göre daha iyi olduğu için üreticinin gelirlerinde olumlu bir artış olacaktır” dedi.  

GEÇEN SENE TMO’YA TOPLAM ÜRETİMİN YÜZDE 1’İ GİTTİ !

TMO’nun mutlaka yine sektörün içinde yer alacağına vurgu yapan Arslantürk, “Geçen sene TMO’ya toplam üretimin yüzde 1’i gitti. Önemli olan regülatör kurumunun devrede olup piyasanın kendi şartlarında düzgün gitmesidir. Piyasa düzgün gidiyorsa o kurumun kesinlikle mal alma zorunluluğu olmadığı ortaya çıkacaktır. Mesele zaten bunu sağlamaktır. Hem üretecinin hem tüketicinin memnun olacağı optimum fiyat mekanizmasının sağlanmasının çalışılması önemlidir. Hem üretici hem de tüketici noktasında büyümeye ilişkin istikrar hayatidir. 740 bin hektarlık alanda üretim yapıyoruz dönüm başına 100 kilo bile üretim yapamıyoruz. Bugün üretimde verim ve kalite en önemli problemimizdir. Üreticimizle el ele vererek bu sorunu aşarsak herkes memnun olacaktır. Gelirini kat ve kat artıracaktır” şeklinde konuştu.

FİSKOBİRLİK, MARKASINA UYGUN HAREKET ETMİYOR !

Fiskobirlik aynı piyasadaki tüccar gibi belli bir miktar mal almaya devam ettiğini belirten Arslantürk, “FKB’nin kendini yeniden yapılandırması gerekiyor. Markasına uygun bir hareket içerisinde değil. Hantal yapısını aktif hale getirmesi gerekiyor. Sektörde güçlü bir aktör olması lazım. Zira Fiskobirlik dünyada bir markadır. Verimli rantabl yönetsel anlayışın devreye girmesi lazım. Malasef bunu uzun yıllardır göremedik” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler