FİSKOBİRLİK Başkanına tepki! Bağışla alınan araziler satışa çıktı, mahkemeye gidiyorlar

FKB Genel Müdürlüğü 2006’da yaşanan fındık krizinin faturasını kooperatiflere kesti.

FİSKOBİRLİK Başkanına tepki! Bağışla alınan araziler satışa çıktı, mahkemeye gidiyorlar

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Derecik Mahallesi’nde yıllardır Fındık üreticisine hizmet veren Fındık Tarım Satış Kooperatifi herkesten habersiz Fiskobirlik Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı. 

Durumu öğrenen FKB Derecik Yönetim Kurulu Başkanı Servet Kuvvet ve Derecik vadisinde bulunan Derecik, Uçarsu, Akçaköy, Fındıklı, Demirtaş, Esentepe, Yıldızlı, Maden başta olmak üzere yaklaşık 30 köyün muhtarı FKB binasında toplanarak yaşanan bu olaya tepki gösterdiler.

Bu arazinin dedelerinin verdiği parayla ve yaptığı bağışla alındığını ifade eden Başkan Kuvvet, “Dedelerimizin malı bizden habersiz satışa çıkarıldı. FKB’nin satılmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuyu mahkemeye taşıyacağız. Üretici mağdur eden kimsenin istemeği Lütfü Bayraktar’ı istifaya davet ediyoruz. Hükümetimiz bu konuya et atmalı. Sata sata nereye kadar gidecek bu kurum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a buradan sesleniyoruz. Acilen FKB’ye kayyum atanmalı. Bu olayı mahkemeye taşıyacağız. FKB yönetimiz bize seçimden önce söz vermişti, Hiçbir gayrimenkulün satılmayacağını beyan etmişti şimdi ne oldu da bizim yerimizi habersiz satıyor” dedi.  

Erdoğan’a Seslendiler

Başkan Kuvvet, “Sayın Cumhurbaşkanımız size tüm köyümüz adına sesleniyoruz. FİSKOBİRLİK Başkanı Lütfi Bayraktar’ı lütfen görevden alın. 2007 yılında yapılan FİSKOBİRLİK Genel Kurulu’nda Sayın Lütfi Bayraktar konuşmasında; “Ben AK Partiliyim, AK Parti Kocaali ilçe başkanıyım. Hükümetimizle ve Sayın Başbakanımız  Recep Tayyip Erdoğan ile diyaloglarım var. Salih Erdem hükümetimiz ile kavgalıdır. Bu kavga ile olmaz. Anlaşmayla ve bir olmayla olur. Avukatım bu işleri iyi bilirim beni seçerseniz. 1 buçuk ayda üreticiye olan borcu ödeyeceğiz” diyerek AK Partimizi ve Sayın Başbakanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) ismini kullanarak seçimi kazandı. Bizde yönetim kurulu olduğumuzdan yöremizde ki üyelerimize olan borçlarımızı öderiz ve hükümetimizin desteklediği bu kişi seçersek kurumumuz daha iyi çalışır düşüncesi ile destekledik. Gelinen süreçte verdiği sözlerin hiç birini tutmadığı gibi, sürekli zarar eden FİSKOMAR’lar açtı ve açmaya devam ediyor.“

Fiskobirlik’i Bitirme Noktasına Getirdi

“Param yok hükümet bana müdahale alım görevi vermiyor, dolayısıyla ben işçi çıkarmak zorundayım mazereti ile FİSKOBİRLİK’i bitirme noktasına getirdi. Eğer yaptığı bu işleri hükümetimiz destekliyorsa, bilmediğimiz bir şekilde Lütfi Bayraktar’ı yaptığı bu yanlış işlerden dolayı el altından destekliyorsa bilelim ve vatandaşımıza anlatalım. Biz Cumhurbaşkanımızın bu adama dur diyeceğini biliyoruz. Bölge milletvekillerimizi göreve çağırıyoruz. Allah aşkına batıda satılan bir kooperatif arazisi yok. Trabzon ve Giresun Bölgesini ise satışa çıkardı. Buna dur demeyecek misiniz? Seçilmiş belediye başkanlarının yapığı hainliklerden dolayı o belediyelere kayyum atadınız ve sonuna kadar da doğru yaptınız. FİSKOBİRLİK Başkanı ise seçilmiş diyorsunuz. Hükümetimize zarar vermekte bu yönetim buraya ‘da kayyum atamanızı istiyoruz.”  

Türkiye’mizin Arazileri Yetmez

“Paramız yok hükümet bize sahip çıkmıyor” diyen Lütfi Bayraktar ve yönetimi ise kendi maaşlarını 8 bin liraya çıkarma yetkisi alabiliyor. Hadi başkan kendince bu maaşı hak ediyor, işini bırakıp dolaşıyor da yönetimi ne yapıyor. Neden orada ki yöneticiler başkan kadar maaş alıyor. Yılda 1 milyon lira parayı 6 yönetim kurulu alıyor. Peki, bu maaşa karşılık üreticiye katkıları ne olmuştur? Fındık mı alıyorlar? Dedelerimizin bağışları ile alınan FİSKOBİRLİK arsalarını satarak maaş almaya devam ediyorlar. Onların bu doymazlığına Türkiye’mizin arazileri yetmez.  Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza sesleniyoruz. Allah rızası için bu adama dur deyin. Biz başaramıyoruz. Seçiliyor diye ve bizim de elimizden gelmiyor diye size vekalet verdik. Bizim vekilimiz sizsiniz FİSKOBİRLİK’e bir dönüp bakın” ifadelerini kullandı.

Taka 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber