Fındıkta zirai don korkusu

Ordu Ziraat Odası Toprak Analiz Laboratuarı Müdürü Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy, üreticileri zirai don tehlikesine karşı uyararak tedbir alınmasını istedi.    Şensoy yaptığı açıklamada, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarına istinaden 18 Mart’a

Fındıkta zirai don korkusu
Ordu Ziraat Odası Toprak Analiz Laboratuarı Müdürü Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy, üreticileri zirai don tehlikesine karşı uyararak tedbir alınmasını istedi. 
 
Şensoy yaptığı açıklamada, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarına istinaden 18 Mart’a kadar iç kesimler başta olmak üzere il genelinde zirai don beklendiğini, tüm üreticilerin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti.
 
Don riskine karşı bahçelerde başta ‘dumanlama’ yapılmasını öneren Şensoy, “Havaların bir süre güneşli geçmesi sebebiyle fındık ve diğer meyveler erken uyandı. Bu sene özellikle kar yağışının yetersiz olması ve ısının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi birçok meyve türünde erken yapraklanma ve çiçek açmasına sebep oldu. Şimdi de soğuk hava dalgası sebebiyle tarım alanlarının don riski bulunuyor. Bunu önlemek için bahçelerde saman yakılırsa ve bahçede yeterince dumanlama yapılırsa kısmen de olsa bu don önlenmiş olacaktır. Önceden alınacak tedbirlerle bu sıkıntı atlatılabilir. Aksi durumda geçmiş yıllarda olduğu gibi binlerce üretici olası dondan zarar görecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler