Fındık üreticisinin umudu kar!

Fındık üreticileri, serbest piyasada 11 liraya kadar düşen fındık fiyatlarının kar yağışıyla yeniden artmasını bekliyor.    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, fın

Fındık üreticisinin umudu kar!
Fındık üreticileri, serbest piyasada 11 liraya kadar düşen fındık fiyatlarının kar yağışıyla yeniden artmasını bekliyor. 
 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, fındık fiyatlarının 1 Kasım'dan sonra 14-15 liraya kadar çıktığını ancak son iki hafta içinde 11 lira seviyelerine kadar düştüğünü belirtti.
 
aa_picture_20151203_6961788_web.jpgPiyasaya kontrollü fındık indirilmesine rağmen fiyatların düşmesine bir anlam veremediklerini ifade eden Soydan, "Fiyatların yeniden yükselmesi adına umudumuz kar yağışı. Kar yağışıyla fiyatların yeniden yükselmesini bekliyoruz" dedi.
 
Soydan, özellikle yüksek rakımlı ilçelerde kar yağışının etkili olduğuna işaret ederek, "Hal böyle olunca pazara fındık indirmek isteyen üretici de ürünlerini indirmeyecektir. Serbest piyasada fiyatların arz ve talebe göre şekillendiği ortada. Eğer aralık ayı boyunca kar yağışı etkisini sürdürürse fiyatların yeniden 14-15 lira seviyelerine çıkmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Kar yağışını yeni bir umut kapısı olarak gördüklerini belirten Soydan, "Bu sezon adeta üreticilerimizin sabrı sınanıyor ama üreticilerimiz geçmiş sezonlara oranla çok daha iyi sabır göstererek ürünlerini pazara indirmiyor. Sürekli değişen fiyatlar üreticilerimizin kafasını iyice karıştırdı. Benim üreticilere tavsiyem biraz daha sabırlı olmaları yönündedir" diye konuştu.
 
Soydan, üreticilerin genel düşüncelerinin şubat ayına kadar fındık satmayacağı yönde olduğunu, bu kararlılığın fiyatlara mutlaka yansıyacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber