Fındık sokakları boşalttı!

Ordu'da 2015 yılı fındık hasadının başlaması ile birlikte sokaklar boşalırken, bu durum esnafı olumsuz etkiledi. Dünyada fındık üretiminin yüzde 78'ine sahip olan Türkiye'de en çok fındık üreten il konumundaki Ordu'da 2015 yılı fındık hasadı başladı. 8 Ağ

Fındık sokakları boşalttı!

Ordu'da 2015 yılı fındık hasadının başlaması ile birlikte sokaklar boşalırken, bu durum esnafı olumsuz etkiledi.

Dünyada fındık üretiminin yüzde 78'ine sahip olan Türkiye'de en çok fındık üreten il konumundaki Ordu'da 2015 yılı fındık hasadı başladı. 8 Ağustos'ta düzenlenen 2015 yılı Fındık Hasat Festivali ile birlikte Ordulu üreticiler bahçelere girerek fındıklarını toplamaya başladı. Fındık hasadının başlaması ile birlikte, Ordu'nun merkez ilçe konumundaki Altınordu ilçesinde sokaklar boşaldı.

Geçen günlerde en çok yoğunluğun yaşandığı Sırrı Paşa Caddesi'nde(Fidangör) fındık hasadı ile birlikte yoğunluk azaldı ve birçok sokak boş kaldı. Ordu'da cadde ve sokaklarda insanların azalmasının hasat dışındaki bir başka sebebi ise memur ve işçilerin yıllık izine ayrılması oldu. Fındık hasadının başlaması ile şehir merkezinde yaşanan insan yoğunluğunu azalmasından en çok etkilenen kesim farklı alanlarda iş yapan esnaf oldu.

"ADETA 'ÖLÜ ŞEHİR' GİBİ"

Altınordu ilçesi Sırrı Paşa Caddesi'nde kuruyemiş esnaflığı yapan 56 yaşındaki Ethem Çabuk, fındık hasadının başlaması ile şehrin boşaldığını söyledi. Geçen günlerde sokakların tıklım tıklım olduğunu ancak bu günlerde müşteri bulamadıklarını belirten Çabuk, "Ordu'da fındık hasadı başladıktan sonra şehir merkezindeki esnaf zorluk yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde şehrin en kalabalık caddesi olan Sırrı Paşa'da adım atmaya yer yoktu, hasat başladıktan sonra kimse kalmadı. Bu durum bizim işlerimizi de olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz yıllarda bu durum böyle devam ediyordu ancak bu yıl fındık çok olduğu için şehirde kimse kalmadı. Ordu'nun şehir merkezi bu günlerde adeta 'ölü şehir' gibi oldu" dedi.

20150809aw496434_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber