Fındık hasat tarihleri belirleniyor

Trabzon'da 2020 fındık hasat tarihleri belirleniyor.

Fındık hasat tarihleri belirleniyor

Trabzon’da 2020 yılı fındık hasat ve ihraç tarihlerinin belirlenmesi amacıyla üretim bölgelerinde yer alan bahçelerde oluşturulan komisyon tarafından inceleme yapıldı. Alınan numuneler sonucuna göre fındığın hasat tarihleri belirlenecek.

Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nce oluşturulan komisyon, ihracı temin edilen ürünlerden gerekli görülenlerin çeşidini, yetiştirildikleri bölgenin özelliklerini ve ulaşım durumunu göz önüne alarak uygun kesim, toplama ve ihraç tarihlerini belirliyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Trabzon Ticaret Borsası, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, TMO Trabzon Şube Müdürlüğü, TZOB ve Fiskobirlik’ten oluşan komisyon, Trabzon genelinde ekonomik olarak yetiştiriciliği yapılan çeşitlerden sahil, orta ve yüksek koldan numuneler aldı. Numuneler, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nce yapılacak nem tayinine göre hasat tarihi belirlenecek.

,

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber