Fındık hasadı için gözler Sağlık Bakanlığı'nda!

Trabzon’da fındık mevsimi öncesinde gözler bakanlığa çevrildi.

Fındık hasadı için gözler Sağlık Bakanlığı'nda!

Haber61 – Haber Servisi – Emrah Paça - Doğu Karadeniz Bölgesinde çay hasadı devam ederken yaklaşan fındık hasat mevsimi için gözler Sağlık Bakanlığı’na çevrildi.

Koronavirüs salgını ile mücadele sürerken çay hasadının başlamasının ardından diğer illerden Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun’a büyük bir hareketlilik yaşandı. Bu konuda alınan tedbirlerle virüsün yayılmasının önüne geçilmeye çalışıldı. Rize’de şehir dışından gelen çay üreticilerine yapılan 7 bin 800 testten 4 bin 500'ünün sonuçlandığı ve 10 kişide korona virüs tespit edildiği açıklandı.

Yaşanan bu gelişme üzerine Trabzon’da vatandaşları fındık hasat mevsimi endişesi sardı. 

GÖZLER BAKANLIKTA

Fındık hasat mevsiminde de çay hasadında olduğu gibi Trabzon, Giresun ve Ordu illerine diğer şehirlerden çok sayıda kişi gelecek. 

Haber61’in edindiği bilgiye göre Ağustos ayında başlaması beklenen fındık hasat mevsimi için Trabzon’da henüz çalışma yapılmadı. Bu konuda kararı salgının gidişine göre Bilim Kurulu’nun önerileriyle Sağlık Bakanlığı verecek. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler