Fındık fiyatları da üretici de direniyor!

Ordu’da sezona 10 TL’den başlayan fındıkta üretici serbest piyasaya yeterli miktarda ürün indirmemekte direnirken, fiyatlar da artmamak için direniyor.    20 Ağustos tarihinden itibaren piyasaya inmeye başlayan ve 10 liradan açılış yapan fındıkta fiyatlar

Fındık fiyatları da üretici de direniyor!
Ordu’da sezona 10 TL’den başlayan fındıkta üretici serbest piyasaya yeterli miktarda ürün indirmemekte direnirken, fiyatlar da artmamak için direniyor. 
 
20 Ağustos tarihinden itibaren piyasaya inmeye başlayan ve 10 liradan açılış yapan fındıkta fiyatlar inişli çıkışla bir grafik izliyor. Eylül ayında Ordu dışından gelen üreticilerin ürünlerini bir anda pazara indirmesiyle yerinde sayan fındık fiyatı, üreticinin fiyatın artacağı beklentisiyle ürünü elinde tutması üzerine fiyatlar 13 liraya ulaştı. Serbest piyasada tüccar fiyatı artırmamakta direnirken, üretici de ürününü pazara indirmemekte direniyor.
 
“FİYATI ÜRETİCİ BELİRLER”
 
Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, fındığın ticari bir emtia olduğunu ve fiyatını da arz ve talebin belirlediğini belirterek, “Üreticinin pazara ürün arz etme biçimi ve hızı elbette fiyatlar üzerinde etkili olacaktır. Fındığın fiyatını belirleyecek olan esas unsur üreticidir. Ürünün mülkiyeti üreticiye aittir ve ticarete konu bir ürünün mülkiyeti kimdeyse, maliyet ve karlılık hesabı gözeterek ilk fiyatı telaffuz etme hakkı da ondadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber