Fındık fiyatları 15 TL'yi geçecek

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, "Piyasadaki panik havası sona erdi ve fındık fiyatı rayına oturdu. Artık bundan sonra yükselme eğilimine giren ürün fiyatının yıl sonuna doğru 15 lira seviyelerini aşacağını tahmin ediyoruz" d

Fındık fiyatları 15 TL'yi geçecek
Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, "Piyasadaki panik havası sona erdi ve fındık fiyatı rayına oturdu. Artık bundan sonra yükselme eğilimine giren ürün fiyatının yıl sonuna doğru 15 lira seviyelerini aşacağını tahmin ediyoruz" dedi.
 
Yaman, yaptığı açıklamada, piyasada fındık fiyatının yeniden yükseliş trendine girdiğini söyledi.
 
Bugün 50 randıman fındık fiyatının 12,50 liradan pazarda işlem gördüğünü ifade eden Yaman, "Piyasadaki panik havasının dağıldığını görüyoruz. Pazara fındık inişi yavaşladı. Fiyat artık rayına oturdu. 11 liraya kadar inen rakam yeniden yükseliyor. 50 randıman olan ürünün fiyatı 12,50 lira. 54 randıman ise 13 lirayı aşmış durumda. Bundan sonraki süreçte fiyat artışı devam edecektir" diye konuştu.
 
Yaman, ağustos ve eylül aylarında 2015 ürünü fındık rekoltesinin yüzde 40'lık kısmının pazara indiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Pazara inen fındığın büyük kısmı da işlendi. Stoklarda çok az ürün mevcut. Yeni fındık hasadına daha 10 ay gibi uzun zaman var. Hal böyle olunca da piyasada ciddi fındık açığı yaşanacaktır. Bu da beraberinde fiyat artışını getirecek. Ekim ayı ortalarına kadar fiyatın 12,50-13 lira aralığında seyretmesini bekliyoruz. Ay sonuna doğru da yükselme trendi hızlanacaktır. Artık bundan sonra yükselme eğilimine giren ürün fiyatının yıl sonuna doğru 15 lira seviyelerini aşacağını tahmin ediyoruz."
 
Yaman, 2016 yılın nisan ve mayıs aylarında ise fındık fiyatının 20 lira seviyesini zorlayacağını savunarak, "Fındığın gerçek fiyatı 20 lira. Biz her zaman bu fiyatları savunduk. Geçtiğimiz yıl bu başarıldı. Hatta rakam 22 lirayı aşmıştı. Neden 2015 ürününde de aynı fiyat seviyelerine ulaşılmasın? Aslında çok kolay başarılabilir. Yeter ki üreticimiz istesin ve dirensin. Pazara başka fındık indirmemeli. Hal böyle olursa fiyatın yükselişi daha hızlı olacaktır" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler