"Fındık fiyatını geç açıkladınız mağdur ettiniz" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fındıkla ilgili sözlerini eleştirdi

"Fındık fiyatını geç açıkladınız mağdur ettiniz" 

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Giresun mitinginde fındık konusunda ki açıklamalarını  hedef aldı. Hacısalihoğlu,”Geç açıklanan fındık fiyatı mağdur etmiştir” dedi.

Yazılı açıklama yapan Başkan Hacısalihoğlu, şunları kaydetti;

“Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, 26.02.2019 Salı Günü Giresun’da düzenlenen mitinginde fındık fiyatının 18 TL’yi bulduğunu ve fırsatçıların sömürmesine fırsat vermediklerini dile getirmiştir. Ancak söylenenin tam aksine, bu durum fırsatçıların değerlendireceği bir ortam haline gelmiştir. Temmuz ayından itibaren 12,5 TL bandında fındığını satmaya başlayan üretici fındığının büyük bir oranını satmıştır. Uzun süren bekleyişin ardından ancak Ekim ayı sonunda açıklama yapan TMO, fındık fiyatının 14 TL olduğunu açıklamıştır. Açıklanan fındık fiyatının üreticiye hiçbir faydası olmadığı bu durum gerek yurtiçinde gerek yurtdışında faaliyet gösteren yabancı alıcıların ekmeğine yağ sürmüş, ciddi paralar kazanılmıştır. Yerli ihracatçılar bu süreçte ciddi sıkıntı çekmiştir ve çekmeye devam etmektedir. Yanlış izlenen bu süreçten dolayı artan ve 18 TL’yi bulan fındık, fırsatçılara yaramıştır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu söylemlerini doğru bulmadığımız gibi katılmadığımızı beyan ederiz. Fındık fiyatının geç açıklaması sonucu ortaya çıkan görüntüden üretici memnun değildir, beklediği hakkı alamamıştır. Üreticinin elinde kalan fındık miktarı çok azdır. Ayrıca Doğu Karadeniz ihracatında önemli yer oluşturan fındık ihracatçılarının zor durumda bırakıldığı dikkate alınmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber