Fındık fabrikaları işçi bulamıyor!

Ordu'da bazı fındık fabrikalarının sahipleri, bu sezon çalıştıracak işçi bulamayınca çareyi fabrika dışına duyuru pankartları asmakta buldu. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, bu yıl sezonun açılmasıyla fabrikalarda fındıkların işl

Fındık fabrikaları işçi bulamıyor!

Ordu'da bazı fındık fabrikalarının sahipleri, bu sezon çalıştıracak işçi bulamayınca çareyi fabrika dışına duyuru pankartları asmakta buldu.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, bu yıl sezonun açılmasıyla fabrikalarda fındıkların işlenmeye başladığını belirterek, "Birçok fındık fabrikamız eksik elamanla bu işlerini yürütmeye çalışıyor. Fabrikaların çoğunda işçi açığı var" dedi.

Fabrika sahiplerinin bu yönde duyuru yapmasına rağmen çalıştırmak için işçi bulamadıklarını ifade eden Şahin, işsiz gençlerin ilk tercihinin artık kafeterya ya da giyim üzerine iş sektörleri olduğunu ifade etti.

Şahin, fındık fabrikalarındaki iş yoğunluğunun fazla olması ve vardiya sisteminden dolayı artık fındık fabrikalarının çok tercih edilmediğini anlatarak, fabrikaların işçilere asgari ücret ödediğini, sigortalarını ise tam yatırdıklarını söyledi.

ÜCRETLERİN ARTMASI GEREKİYOR

Fındık fabrikalarında çalışan işçilerin maaşlarının artırılması gerektiğine inandığını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Eğer buralarda çalışan işçilerin maaşlarına zam yapılırsa ve çalışma şartları iyileştirirse yeniden fabrikalarda çalışan işçi sayısının artacağını tahmin ediyorum. Fındık fabrikalarında çalışan işçilerin hepsi aynı beklenti içinde. Ben fabrika sahiplerinin bu durumu bir kez daha gözden geçirmelerini bekliyorum. Çünkü bu yıl fındık geçen yıla oranla oldukça fazla. Geçen yıl bu fabrikalarda çalışan işçilerin çoğu çalışamadı ancak bu yıl fındık olmasına rağmen fabrikaların işçi bulamaması çok ilginç. Daha önceleri fabrikalara işçi sokabilmek için torpil bile yaptırılırdı. Geçmiş yıllarda fındık fabrikalarında çalışmak için işsiz gençlerimiz sıraya girerdi, şimdi fabrikalar çalıştırmaya işçi bulamıyor."

Şahin, bu konuda İŞKUR'a çok iş düştüğünü kaydederek, "Şöyle de bir gerçek var; işsizlerimiz artık eskisi gibi her işte çalışmıyor. Her işi beğenmiyor. Çoğu bilgisayar başında iş olsun istiyor. İş seçen kişi sayısı çok fazla. Kimse sabah 07.00'de işe gidip akşam 22.00'de eve gelmek istemiyor. Memur gibi çalışmak istiyor. Hal böyle olunca bazı alanlarda işçi sıkıntısı yaşanıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber